Handbol

Handbol

Lliga de Campions

Màgia per tornar a Colònia

Handbol. El Barça Lassa, amb el Palau de les grans ocasions, proposarà el joc que l'ha fet créixer aquest curs per contrarestar un Kiel que de ben segur no tindrà carta blanca al santuari blaugrana

El Barça Lassa va sortir viu del combat físic que va proposar el Kiel a l'Sparkassen Arena (28-26), i avui té la possibilitat de remuntar l'eliminatòria (18.30 h, per Esport3) oferint la seva millor versió amb l'escalf de la seva gent, que de ben segur omplirà el Palau Blaugrana, com en les grans ocasions. El premi és tornar a la final a quatre de Colònia (3 i 4 de juny), a la qual no hi va poder ser el curs passat, precisament per l'eliminació a mans del conjunt alemany. “Nosaltres hem de jugar a handbol. No tenim cap altra possibilitat. Hem arribat fins aquí jugant a handbol i és el que farem dissabte, i els aficionats ens hi ajudaran. Ens hi deixarem la vida”, comentava dijous el tècnic Xavi Pascual, encara indignat per la permissivitat arbitral davant la violència dels jugadors de l'equip alemany en algunes accions del partit d'anada. “Sembla que alguns jugadors tenen butlla per donar hòsties. El que va rebre Jallouz va ser increïble. Va ser una vergonya”, va insistir.

Pascual va donar descans ahir als seus jugadors, en part perquè s'acabin de recuperar de les seqüeles de la batalla de Kiel. Ell, en canvi, va seguir treballant per preparar qualsevol circumstància que es pugui produir durant el partit. Amb tot, té les idees bastant clares: “El partit està absolutament preparat i sabem el que volem fer, falta que ens surti bé.” L'entrenador barceloní tampoc no descarta que Gonzalo Pérez de Vargas pugui sortir avui de titular. “A Kiel no estava planejat que jugués, però ell en tenia moltes ganes i va suposar un efecte psicològic important per a l'equip. Demà [per avui] estarà segur a punt per jugar.” La presència del porter del planter serà determinant tenint en compte que el Kiel té, amb Landin i Wolff, probablement la millor parella de porters del món.

També es va referir al partit d'avui Filip Jícha, un dels destacats en el partit d'anada i que ha tingut el privilegi de poder militar en els dos colossos de l'handbol continental. “És un resultat perillós. Nosaltres treballem amb un pla i sabem exactament què hem de fer. Serà una gran lluita, però hem de mantenir el cap fred”, va assegurar el lateral txec en una entrevista al lloc web de l'Asobal.

A més del Vardar, que s'ha classificat per a la final a quatre per primer cop en la història, avui també se la juga el PSG, que rep el Pick Szeged hongarès (27-30) amb tres gols d'avantatge.

Viran: “Ens hem d'oblidar del que va passar a Kiel”

Viran Morros, un dels baluards defensius del Barça, també considera que el Kiel es va extralimitar en diverses accions del xoc a l'Sparkassen Arena. Però ha arribat l'hora de girar full: “Crec que ho va veure tothom. Hi va haver accions sobre Jallouz i Entrerríos que són molt perilloses per al jugador, i quan passa això vol dir que alguna cosa no està funcionant bé. No va ser defensar amb duresa, sinó que hi havia violència. Però això no ens ha de servir d'excusa. El partit el vam perdre, i ara el que hem de fer aquí és remuntar amb el nostre handbol, amb el nostre joc, amb la nostra afició i oblidar-nos del que va passar a Kiel.” El lateral barceloní admet que un dels jugadors que hauran de controlar especialment és Marko Vujin, un autèntic maldecap en els últims partits entre els dos equips. “Està en molt bona forma. L'altre dia ens va fer 10 gols. És un jugador que està sent molt important per a ells aquest any i òbviament l'haurem de controlar, haurem d'estar molt atents. Com sempre, però, no ens podem obsessionar amb un sol jugador. Això és un equip i és clar que si Vujin no està bé, poden ser decisius Dissinger, Bylic, Nilsson o Weinhold. Són grandíssims jugadors i tenen moltes possibilitats en atac.” Viran destaca la capacitat competitiva i el talent del Kiel, però confia en els arguments del seu equip per capgirar l'eliminatòria: “Estem treballant molt bé durant tota la temporada i ens mereixem tornar a la final a quatre, al Lanxess Arena de Colònia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)