Rugbi

La ciutat ovalada

La plantilla de la UE Santboiana és rebuda per 1.500 seguidors eufòrics, que l'aclamen a Sant Boi pel títol de la copa conquerit a Valladolid

Els jugadors es veuen preparats per portar més títols a la plaça de la Vila

Dia de festa major a Sant Boi de Llobregat, que va celebrar el primer títol del seu equip més emblemàtic, la UE Santboiana, en onze anys: la copa del Rei conquerida diumenge contra tot pronòstic a Valladolid. Uns 1.500 aficionats es van aplegar a la plaça de la Vila per aplaudir els seus herois, que havien fet a partir de les set una petita rua amb un camió descobert que va partir de l'estadi Baldiri Aleu.

Després de la rebuda institucional a l'ajuntament van sortir al balcó a parlar l'alcaldessa, Lluïsa Moret; el president del club, Miquel Martínez; el gran capità, Josep Balsalobre, i l'arquitecte a l'ombra, Ricard Martínez, director esportiu. “Sant Boi sempre ha estat la ciutat del rugbi i davant d'un triomf com aquest el que sentim és orgull, sobretot perquè els jugadors i el club es van sobreposar a un munt d'obstacles per guanyar el títol”, va dir Moret, que va tenir paraules també per als aficionats que es van desplaçar fins a Valladolid: “Van viatjar onze hores en autocar i van haver de suportar un temps de mil dimonis, amb fred, pluja i vent, i ho van fer sense rendir-se mai. El seu suport va ser determinant.”

Miquel Martínez també va agrair a l'afició el seu suport incessant durant els 80 minuts del partit. Es va referir, especialment, als Diables de Casa Blanca: “Són els nostres timbalers del Bruc, van fer retronar tot un estadi com Zorrilla.” També considera que aquest pot ser l'inici d'un cicle guanyador per a un equip que té una mitjana de 23 anys i que ha trobat, gràcies al tècnic Lewis Williams, un grapat de jugadors forans d'un nivell excepcional. “Som un equip jove i ja havíem jugat dues semifinals i les derrotes havien servit per guanyar experiència”, hi va afegir.

El capità, Josep Balsalobre, també es va mostrar convençut que l'equip tindria a partir d'ara una actitud més guanyadora: “Ens faltava canviar el xip i tenir una mentalitat més guanyadora i això amb entrenaments i amb moments com els de diumenge s'aconsegueix.” “Per nosaltres –hi va afegir– la festa d'avui ens demostra que hi ha molta més gent de la que ens pensem que ens dona suport.”

REACCIONS

Aquest triomf demostra per què la Santboiana és i serà l'orgull de la nostra ciutat
Lluïsa Moret
Alcaldessa de Sant Boi
Dediquem el títol als seguidors que van venir i no van parar d'animar durant 80 minuts
Miquel Martínez
President de la UE SANTBOIANA
Això d'avui és molt bonic perquè ens adonem de tota la gent que ens dona suport
Josep Balsalobre
Capità de la UE SAntboiana

L'alcaldessa, indignada per l'afer de les estelades

Lluïsa Moret va relatar com va viure des de la llotja del Zorrilla l'expulsió de l'estadi dels dos seguidors que portaven una estelada. “Em va trucar un veí que era el pare d'un dels afectats queixant-se perquè volien detenir-lo. Immediatament vaig dir a l'alcalde de Valladolid que ho aturés, va parlar amb el seu regidor d'Esports però era cosa de la Policía Nacional, em deien”, va explicar Moret, que troba lamentable que no es deixés veure el partit a dos nois per un tema de “llibertat d'expressió”. “Com a mínim no els van detenir, sí que els van tenir retinguts i no els van deixar entrar en el camp, i és trist que la gran festa del rugbi a Espanya i Catalunya quedés enterbolida per un fet com aquest. Va ser una actuació innecessària.” Moret va dir que tant l'Ajuntament com el club estaran al costat dels dos seguidors si se'ls obre un procés judicial. El president, per la seva banda, tampoc entén l'actuació de la policia i recorda que la relació entre les dues aficions va ser cordial: “Es van reunir en el tercer temps a la Fan Zone, això s'ha de destacar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)