Atletisme

Un aniversari de nivell

Atletisme. El saltador nord-americà Lavont, la velocista portuguesa Bazolo i el migfondista algerià Ramzi, figures més destacades en la vint-i-cinquena edició del míting de Palafrugell

El míting internacional de Palafrugell va fer ahir a la tarda 25 anys en una edició de gran càrrega simbòlica. Alguns dels atletes de la primera edició (1992) va ser homenatjats i es va recuperar la desfilada de banderes amb una separació ben acurada entre la senyera i la rojigualda.

En les proves més esperades i espectaculars, les de velocitat, els herois del dia van ser el nigerià Jonathan Okeudo Nmaju i la portuguesa Loree Bazolo. Tots dos van fer doblet en els 100 i els 200 m. En els 200 m femenins la barcelonina Cristina Lara va plantar cara fins als metres finals però va haver de conformar-se amb el segon lloc.

El gran duel entre els atletes d’origen magribí, la final A dels 800 m, es va resoldre a favor de l’algerià Abdenouz Ramzi (1:47.62), que va aconseguir a més batre el rècord del míting i fer la tercera millor marca de l’encontre.

Abans d’aquestes finals, el primer gran atleta a saltar al tartà va ser el nord-americà Carlton Lavong, quart en l’últim concurs de llargada del campionat dels Estats Units. Va imposar-se amb un millor salt de 7,87 demostrant que té a les cames els 8 metres. Va disposar de vent a favor (2,9 metres per segon) però la temporada tot just ha començat. De fet, Lavong va guanyar el guardó a la millor marca del míting, tot i que no va poder batre el rècord de l’estadi.

No va decebre tampoc el joveníssim Josué Canales (GEiEG), tercer en la fina dels 400 m amb 49.03, la millor marca de l’any a l’aire lliure. A l’hivern, en pista coberta, va fer el rècord absolut del seu país d’origen, Hondures, amb 48.09. El vencedor de la prova va ser el britànic Elliot Rutter (47.52). Canales havia de fer de llebre en els 800 m, però ell mateix va demanar no fer-ho perquè es va quedar sense forces. En els concursos el més destacat del dia va ser Lois Maikel Martínez, primer en disc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)