Atletisme

Canales es llueix amb dos ors a Lloret

Atletisme. El grupista s’imposa en els 400 i els 800 m del campionat català juvenil, i fa un rècord de la competició

L’atleta grupista Elvin Josué Canales va brillar amb llum pròpia en el campionat de Catalunya de categories júnior, juvenil i promesa, disputat el cap de setmana passat a l’Estadi Municipal de Lloret de Mar. Canales es va endur un botí de dues medalles d’or juvenils en les dues proves que va disputar, amb un rècord del campionat inclòs. Primer va imposar-se en els 400 m. Va fer el segon millor temps de la semifinal (50.51) i en la final va batre el rècord amb un registre de 48.11. La millor marca anterior era de Julio E. Solanes (49.09). El grupista va quedar a només 31 centèsimes del rècord de Catalunya, en possessió d’Aleix Porras (47.80). El segon lloc va ser per a Lidier Gilberto Monge (CA Canaletes), amb un temps de 49.91. Arnau Turch (CA Terres de l’Ebre) va completar el podi (51.15). El grupista va participar, també, en els 800 m, prova en què també va aconseguir la victòria amb un temps d’1:55.53. Tomàs Revilla (CE Universitari) va ser segon (1:57.47) i David Fort (AA Catalunya), tercer (1:57.76). Canales s’ha revelat com una promesa de l’atletisme gironí. En la temporada en pista coberta va guanyar la final del campionat d’Espanya, tot i que no es va penjar la medalla d’or perquè no té la nacionalització espanyola. Amb el seu temps, però, va batre el seu propi rècord d’Hondures (48.09)

La de Canales va ser l’actuació més destacada dels atletes gironins a Lloret de Mar, però n’hi va haver d’altres que també van aconseguir medalles. En la categoria promesa, Boubacar Sabaly (CA Lloret-La Selva) va guanyar els 3.000 obstacles (9:08.09) i Víctor del Río (AA Palamós), el triple salt (15.22). Clàudia Illa (AA Palamós) va ser segona en els 400 m tanques (1:04.61). En la categoria júnior, Irene Batlle (GEiEG) va guanyar els 800 m (2:16.65); Lluïsa Mitjà (Playas de Castelló), els 400 m tanques (1:01.99), i Miquel Rodríguez (GEiEG), la javelina (46.83). Anna Massa (CAPalafrugell) va ser segona en perxa (3.70) i Irene Batlle també va guanyar el bronze en els 1.500 (4:58.48). En la categoria juvenil, Ia Vidal (Lloret-La Selva) va ser segona en els 5.000 m (18:59.53).