Natació

Natació

El Girosona tindrà un total de vuit proves

Natació. La primera edició del circuit d’aigües obertes i travesses inclourà diverses proves repartides per Osona i la demarcació de Girona

La primera edició del Girosona arrancarà el pròxim 9 de juliol amb la travessa a Lloret. Aquesta primera prova consistirà a recórrer una distància d’entre 800 i 1.500 metres, i donarà el tret de sortida al circuit d’aigües obertes i travessa, que consistirà en vuit proves repartides per la comarca d’Osona i la demarcació de Girona fins al 17 de setembre, en què se celebrarà l’última prova, a Banyoles. La ciutat de l’estany serà una de les més importants, ja que s’hi duran a terme dues proves, la ja mencionada del 17 de setembre i la volta a l’estany, que tindrà lloc el dia 12 d’agost i que serà la prova més llarga, amb 6.000 metres de recorregut.

La resta de proves estaran repartides per l’Estartit (30 de juliol), Roses (15 d’agost), Puigcerdà (26 d’agost), Olot (27 d’agost) i Vic (10 de setembre). Dins del calendari mencionat, hi haurà proves de gran recorregut com són la travessa de Banyoles i la de Medes-Estartit, que sumen 74 i 50 edicions, respectivament.

El conjunt de les proves estaran organitzades pels clubs de la zona juntament amb la federació catalana de natació. Per això les proves del Girosona formaran part del calendari oficial d’aigües obertes de la federació catalana. A més d’aquesta organització per part de la FCN, les proves estaran controlades pel Col·legi Català d’Àrbitres de Natació. Aquest fet permet que l’organització afirmi que el circuit estarà ben organitzat i que serà cent per cent segur per als participants.

El circuit no estarà obert simplement a esportistes professionals sinó que estarà obert a qualsevol persona que vulgui gaudir de l’experiència que proporcionarà el Girosona.

L’acte de presentació de la prova va tenir lloc ahir, 28 de juny, a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. L’esdeveniment va estar presidit per Josep Pujols, representant territorial de l’Esport a Girona. També hi van assistir Lluís Masberenguer (delegat de la federació), Fernando Ibáñez (director tècnic de la FCN), Anna Vinyoles (Col·legi d’Àrbitres), Carles Llagostera i Jaume Marin (Turisme Costa Brava) i Guillem Pujol (nedador d’elit del CN Mataró). A més, també hi van ser presents alguns dels presidents dels clubs organitzadors: Jordi Ponjoan del Molino (CN Estartit), Albert Comas (CN Banyoles), Olga Valls (CN Lloret).

LES XIFRES

8
Proves en total.
Aquesta edició tindrà vuit proves repartides per Osona i les comarques de Girona
7
Clubs organitzadors.
El circuit l’organitzaran set clubs juntament amb la federació catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)