Handbol

Saubich deixa l’handbol

Handbol. El Barça anuncia la rescissió de l’extrem de Sarrià de Ter, que no continuarà tot i tenir bones ofertes. “És una decisió de fa molt temps”, diu

“Plego. Crec que és el moment de deixar-ho. De fet, és una decisió que tenia presa des de fa molt temps i sempre ho he dit, que em volia retirar jove: no volia estar jugant fins als trenta i escaig”, va dir ahir Joan Saubich (Sarrià de Ter, 1989), moments després que el Barça Lassa anunciés la rescissió de l’any de contracte que li quedava a l’extrem dret de 27 anys arribat l’estiu passat de l’Aix-en-Provence francès després d’un any cedit. Saubich, que va fer el salt del Sarrià al Barça el 2004, va debutar al primer equip el 2008 amb Manolo Cadenas. Després va jugar a l’Osca, primer a plata (9-10) i, després d’estar al filial blaugrana i al primer equip (10-11), en dues temporades ja a la màxima categoria (11-13). Al conjunt aragonès es va convertir en el jugador revelació de l’Asobal el 2013 –va ser-ne el tercer màxim golejador– i va fitxar pel Naturhouse per disputar la Champions. Aquell mateix estiu, però, la marxa d’Albert Rocas al Kolding danès li va obrir les portes del Palau un altre cop, tot i que ni aquell any ni aquest darrer ha gaudit de gaire protagonisme. La recent sortida de Saubich acosta el francès Yannis Lenne a l’equip de Xavi Pascual.

Per què?

“Hi ha molts motius. No és que no m’agradi, al contrari. I tampoc que hagi acabat cremat o hagi perdut la il·lusió. A mi m’encanta jugar i durant molt temps ho ha estat tot”, afirmava el sarrianenc, que basa la decisió en el dia de demà: “Hi ha coses que pesen més i miro el futur. Crec que és millor acabar la carrera professional i començar a fer una altra cosa i no començar de nou, o de zero, amb 35 o 40 anys.” “Si tinc 35 anys i segueixo jugant patiré molt més les seqüeles físiques. És el sacrifici que requereix tant temps, els horaris i estar fora”, argumentava. “El que vull fer és acabar la carrera, que em queda un any. He acabat INEF i ara estic fent ADE”, va dir.

Saubich deixa l’handbol des d’un dels millors equips del continent i amb tots els títols a nivell de club en el seu palmarès, incloent-hi la Champions, la Superglobe i, és clar, els de l’àmbit estatal i català. “He tingut ofertes bones des del punt de vista esportiu i econòmic: havia de marxar fora d’Espanya i és una decisió que ja tenia presa. Amb 22-23 anys ja vaig decidir que no volia jugar, però llavors em va venir a buscar el Barça i ho havia d’aprofitar”, reconeixia. “Al final t’arriben ofertes molt bones i econòmicament dius... Però és una decisió que tenia presa: tanco el cicle deixant de jugar en un equip com el Barça i content, que és el que vull.”

ATÍPIC

“Tanco el cicle deixant de jugar en un equip com el Barça i content, que és el que vull”

Les portes obertes a Sarrià de Ter

“No jugaré, ni en l’àmbit professional ni amateur”, va dir Saubich qüestionat sobre la possibilitat de jugar al club d’on va sortir per anar al Barça. “M’agrada jugar i si visqués a Sarrià, no tingués res a fer i ho trobés molt a faltar... Però ara tinc altres prioritats i tampoc vull haver d’anar-me a entrenar, tenir caps de setmana ocupats o jugar sense entrenar-me al lloc d’un company que sí que ho fa?”, va dir l’extrem dret, a qui el club sarrianenc s’havia dirigit: “A Sarrià ja m’han dit que tinc les portes obertes i n’estic encantat. Però també dic que seria el segon equip: és on hi ha els meus amics.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)