Atletisme

atletisme

Estela García se la juga a l’estadi Joan Serrahima

Atletisme. La velocista catalana tindrà en el campionat estatal, que es disputa el cap de setmana que ve a Barcelona, l’última oportunitat per segellar la mínima de 200 m per al mundial de Londres

L’Estadi Joan Serrahima serà el cap de setmana l’escenari del campionat d’Espanya i l’última oportunitat per segellar les marques mínimes per al mundial de Londres. Aquest serà l’objectiu d’un selecte grup de privilegiats, entre els quals destaca la velocista de Vilanova i la Geltrú Estela García, que ahir va assistir a l’acte de presentació del campionat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. La deixeble de Ricard Diéguez al CAR de Sant Cugat ha acaronat la marca del doble hectòmetre en diverses ocasions. El registre de tall és de 23.10 i Estela ha corregut per sota de 23.20 (de fet, aquesta era la mínima olímpica el curs passat) fins a quatre vegades: 23.13 a Lilla, 23.16 a Estocolm, 23.17 a Ostrava i 23.18 a Castelló. “Les sensacions són molt bones. L’any passat vam estar intentant aconseguir la mínima per als Jocs de Rio fins a l’últim moment i era una marca molt exigent. I el 2017 estic corrent gairebé totes les proves per sota de la mínima olímpica i això és un molt bon senyal. Vol dir que estic en el millor moment, però no em conformo i vull continuar millorant. Independentment de si ho aconsegueixo o no, estic molt contenta per la temporada que estic fent”, sentencia Estela.

Possibilitats de repesca

En cas de no aconseguir la mínima, la velocista del València Esports encara tindria una porta oberta a Londres a través de la repesca, reservada a les 56 primeres del rànquing mundial. De moment ocupa el lloc 47. “Si la IAAF la repesca nosaltres no hi posaríem cap pega. Al contrari, si algú ha fet mèrits per ser al mundial és l’Estela”, va subratllar ahir Raúl Chapado, el president de la Federació Espanyola d’Atletisme. Una altra de les protagonistes de l’acte d’ahir era la seva companya d’entrenaments Cristina Lara (FC Barcelona), flamant campiona d’Europa sub-23 en 4x100 m després d’un últim relleu espectacular. “El relleu a Bydgoszcz ha demostrat que el treball, el compromís, l’entrenament i les concentracions valen molt la pena i que no només és important tenir una gran velocista a l’equip”, va explicar l’atleta de Sant Boi de Llobregat. Després d’un parell de mesos amb molts viatges i competicions, Lara se centrarà només en els 100 m en el campionat estatal. També va assistir a la presentació el saltador de perxa santcugatenc Dídac Salas que, tot i unes molèsties al pubis, afronta la cita al Serrahima amb la màxima motivació. La mínima, en el seu cas, està fixada en 5,70 i aquest curs ha superat el llistó a 5,50 m.

LA DADA

El campionat aplegarà uns 800 atletes i la delegació més nombrosa serà la catalana, amb 144 participants

“Seria un somni portar el mundial a Barcelona”

El president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, va recordar que un mundial absolut és l’únic gran campionat que faltava al calendari esportiu de Barcelona. I Raúl Chapado, el president de l’espanyola, va recollir el guant: “Després de no haver estat escollida en dues convocatòries anteriors, la IAAF està en deute amb Barcelona. Després del mundial de Doha 2019 i d’Eugene 2021, caldria que el 2023 el campionat tornés a una gran capital europea, i Barcelona seria una bona opció. Seria un somni.” En tot cas, l’última paraula la tindria l’Ajuntament. En el campionat d’Espanya hi competiran un 800 atletes i la delegació més nombrosa serà la catalana, amb 144 participants, seguida de Madrid, amb 118.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)