Ciclisme

Froome: “Uran és l’amenaça principal”

Tour de França. El britànic de l’Sky va reconèixer que havia superat els Alps millor que en cap altra edició

Chris Froome afronta el tram final del Tour amb el marge més escàs dels últims temps, però amb el convenciment que no se li escaparà. “Uran és la meva principal amenaça. És el més fort dels rivals de la general en una contrarellotge. El tinc a només 29 segons”, va explicar. També va reconèixer que li hauria agradat vèncer a Izoard: “Hauria estat formidable guanyar en el port més emblemàtic de la cursa, però si guanyo el mallot groc a París no em penediré de res.” Va reconèixer que és l’edició en què s’ha trobat millor als Alps: “Estic content d’haver superat els Alps sense problemes aquest any. Altres vegades han estat més durs per a mi. Ara espero la contrarellotge de Marsella.” Finalment, va parlar de les possibilitats en el futur d’un dels seus gregaris de luxe, el basc Mikel Landa: “Pot guanyar un Tour. Va tenir una primera setmana difícil perquè venia del Giro. Però després ha recuperat la forma a la muntanya. En un final tan complicat com el d’avui ha aconseguit ser a dalt. Té motor per ser entre els grans, pot disputar la general en el futur.”

L’altre protagonista del dia, Barguil, es va pronunciar exultant: “És fantàstic. No m’ho puc creure. És un somni per a mi. Han estat tres setmanes fantàstiques.” El bretó va vèncer a Izoard i ha guanyat el mallot de la muntanya.

L’únic corredor amb opcions de destronar Froome, el colombià Uran, es va mantenir cautelós i només es va limitar a reconèixer que “la contrarellotge serà molt complicada perquè arriba en el tram final del Tour”. Respecte de l’actuació a Izoard va dir: “El més important era ser davant, no perdre temps. S’ha pujat a un ritme molt fort, però ha anat bé.” Fabio Aru, un dels damnificats de la jornada, es va pronunciar sincer: “La cinquena posició no està malament, però esperava més d’aquest Tour.” D’altra banda, Nairo Quintana va voler desmentir els rumors dels últims dies que qüestionaven la seva continuïtat en el Movistar. “Tinc contracte fins al 2019 i el compliré.” I va reiterar les crítiques per la mala planificació del curs: “No hem fet les coses bé, vam arriscar molt i no ha sortit bé. L’any que ve intentarem que surti millor. El Tour és la meva cursa, és on més he destacat, és on vaig fer la meva primera gesta.”

PROTAGONISTES

És fantàstic. No m’ho puc creure. És un somni per a mi. Han estat tres setmanes fantàstiques
W. Barguil
ciclista sunweb
No hem fet les coses bé, vam arriscar molt i no ha sortit bé. L’any que ve intentarem que surti millor
N. Quintana
movistar
La cinquena posició no està malament, però esperava més d’aquest Tour
F. Aru
ciclista astana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)