Ciclisme

Groenewegen s’endú l’últim premi gros

Tour de França. El jove neerlandès (24 anys) es va imposar a Greipel i Boasson Hagen als Camps Elisis

El jove neerlandès de 24 anys Dylan Groenewegen (LottoNL) va desafiar la jerarquia dels esprintadors de més renom i es va embutxacar el darrer premi gros del Tour 2017, el preuat esprint als Camps Elisis. És la victòria més important de la seva curta carrera després de vèncer a la línia de meta l’alemany André Greipel (Lotto Soudal), que va acomiadar el Tour sense guanyar cap etapa per primera vegada en les últimes sis edicions, i el noruec Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

Va ser l’últim a inscriure el nom en el palmarès d’una edició que, a nivell d’etapes, ha estat dominat per l’alemany Marcel Kittel, amb cinc victòries. Un botí que li ha permès arribar a un total de 14 triomfs. L’alemany, però, ahir es va quedar sense disputar l’etapa perquè va abandonar a la dissetena etapa víctima d’una caiguda, i quan vestia el mallot verd de la classificació de la regularitat, que els últims anys havia guanyat l’eslovac Peter Sagan, però que es va quedar sense poder defensar-lo després de ser desqualificat a la quarta etapa per una acció antiesportiva amb el britànic Mark Cavendish. Finalment, va ser Michael Matthews (Sunweb), qui el va vestir.

Precisament, el Sunweb és un dels equips que va marxar del Tour amb un rendiment més elevat. A més de la classificació de la regularitat, va dominar la de la muntanya (Warren Barguil) i es va endur quatre etapes. Un botí que completen una temporada excel·lent en la qual un altre dels corredors de la plantilla, el neerlandès Tom Dumoulin, ha guanyat el Giro d’Itàlia.

Tanmateix, a nivell econòmic, l’Sky és qui ha guanyat més diners al Tour. En total, 716.590 euros, en bona part gràcies als 500.000 euros per la victòria final del britànic Froome. El segueixen el Cannondale (243.250) i el Sunweb (177.790), i tanca la classificació el Movistar (24.090), que reflecteix el paper enguany d’un dels equips més forts del pilot, el Bahrein (19.960) i el Cofidis (19.230) del velocista Nacer Bouhanni, que ha estat lluny de les expectatives que el feien vencedor en alguna de les arribades massives, però, tal com va demostrar ahir amb la quarta posició, encara li falta un punt per seguir els passos del seu arxirival, Arnaud Démare, que enguany es va estrenar.

El segon Tour més ràpid de la història

El britànic Chris Froome ha completat el recorregut del 2017 amb una mitjana de 40,995 quilòmetres per hora, que significa la segona més ràpida de la història després de la del 2005 que es va adjudicar el nord-americà Lance Armstrong, a qui se li va retirar per dopatge. En una edició amb menys arribades en alt respecte dels últims anys, el britànic va certificar la mitjana més elevada de les seves quatre victòries al Tour, enguany molt superior als 39,571 del curs passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)