Atletisme

atletisme

Campionat d’Espanya

Adel, doble llampec

Campionat d’Espanya. Mechaal també triomfa en els 1.500 m i repeteix el doblet del 2015 en una jornada marcada per la forta tempesta elèctrica que va fer aturar momentàniament la competició

El palamosí Adel Mechaal va imposar els galons en els 1.500 m del campionat estatal i va certificar un altre doblet en la seva carrera –dissabte havia guanyat els 5.000– en una jornada que també serà recordada per una forta tempesta amb càrrega elèctrica que a punt va estar d’obligar a suspendre la competició. De fet, l’activitat es va haver d’aturar durant gairebé una hora per un fort xàfec que va irrompre amb molta força al voltant de les 7 de la tarda, acompanyat de dos llampecs, un dels quals va impactar de ple en una de les torres de la il·luminació de l’estadi Serrahima de Barcelona. Després de la tempesta va arribar la calma i es va poder portar a terme tot el programa del campionat, tot i el consegüent retard.

Ara per ara, Mechaal està un graó per sobre de la resta de migfondistes i fondistes estatals. I ahir ho va tornar a demostrar. El palamosí va aparèixer en acció a mitja prova i va anar accelerant el ritme progressivament, que va anar desgastant tots els seus rivals. “La tàctica ja estava parlada amb el meu entrenador [Antonio Serrano]. He fet un atac dur en els últims 800 metres perquè en Marc [Alcalà] pot ser un rival molt cruel en l’última volta. He intentat castigar-lo el màxim possible i estic molt content de repetir el doblet del 2015”, va confessar l’atleta empordanès, que avui coneixerà la sentència del TAS. A 26 centèsimes del vencedor va creuar la meta el gavanenc Marc Alcalà, que va certificar la seva selecció per al mundial. El jove Jordi Torrents es va quedar a les portes del podi, mentre que els altres dos catalans en la final, Ilias Fifa i Llorenç Sales, van quedar lluny de les places d’honor.

Com Mechaal, també va imposar la seva jerarquia la banyolina Esther Guerrero, que va tancar el trienni perfecte, amb tres títols estatals en pista coberta i tres a l’aire lliure en 800 m. Guerrero es va permetre el luxe de provar-se durant la prova, tot i que ahir va tenir un petit ensurt. “Ha estat una cursa estranya perquè mai havia fet tant d’escalfament. Volia provar-me i córrer al màxim en l’última volta, però m’he notat un isquio una mica fred i he hagut de controlar el ritme, i gaudir de la recta final”, va explicar la migfondista del New Balance. La també catalana Zoya Naumov (AAC) es va classificar en tercer lloc.

Una de les més perjudicades per la tempesta va ser la velocista de Vilanova i la Geltrú Estela Garcia (València) perquè havia de competir just quan va irrompre l’aiguat. La deixeble de Ricard Diéguez no va competir en les millors condicions per afrontar l’última oportunitat per aconseguir la mínima en 200 m (23.10), però tot i així va signar uns meritoris 23.63. “Han estat uns moments de molta confusió perquè hi ha hagut dos llampecs molts forts i ens hem espantat. Amb la pluja ens hem refredat, però al final serà una experiència més, i quedarà com una anècdota. Estic satisfeta de la marca en aquestes condicions”, va valorar.

Gallego, protagonista

Abans de la tempesta, la delegació catalana ja havia segellat dues victòries gràcies a Berta Castells (València), que va conquerir el catorzè títol del seu palmarès en martell, i a la sorprenent Sara Gallego (ISS l’Hospitalet), que va establir una nova plusmarca estatal juvenil després de rebaixar en gairebé dos segons el seu registre personal en 400 m tanques (57.88). Gallego, que s’ha col·locat en el tercer lloc del rànquing mundial de la categoria, va guanyar amb suficiència, mentre que Castells va superar per només 10 centímetres (67,53 i 67,43 m) la seva gran rival, la gavanenca Laura Redondo.