Ciclisme

Ciclisme

Mikel Landa, primer líder de la volta a Burgos

Ciclisme. El corredor de l’Sky exerceix el seu paper de favorit i s’adjudica la primera etapa a Burgos, al davant de Chernetski i Alaphilippe

Mikel Landa (Sky) exerceix el seu paper de gran favorit i va aconseguir la primera victòria de la Volta a Burgos. L’alabès va demostrar el seu bon estat de forma en les dues pujades finals i és el primer líder de la carrera. Landa va entrar a meta seguit de molt a prop del ciclista de l’Astana Sergei Txernerski i de Julian Alaphilippe de l’equip Quick-Step. La primera etapa d’aquesta Volta a Burgos estava formada pels 151 km que separaven el Fórum Evolución d’El Castillo de Burgos i finalitzava amb un port de tercera categoria.

Pel que fa als quatre catalans que participaven en la prova, van tenir resultats dispars. El millor classificat va ser David de Cruz (Quick-Step), que va obtenir la 32a posició a divuit segons de Landa. Antonio Pedrero (Movistar) finalitzava a trenta-un segons del líder i va obtenir la 53a posició. Menys sort van tenir els altres dos ciclistes catalans, que van finalitzar molt lluny del líder de la cursa. Eduard Prades (Caja Rural) va finalitzar 116è, a gairebé nou minuts de Landa. I per la seva banda, Marc Soler (Movistar) va finalitzar 121è, a més de dotze minuts del ciclista de l’Sky.

La segona etapa es farà avui i tindrà un recorregut de 153 quilòmetres.