Més esport

La traca, per al final

Triatló. Les Olympic Series i el 100x100 Half acaben a Palafrugell, Platja d’Aro i Empuriabrava els dos cops

Empuriabrava i Palafrugell completen, el 24 de setembre i el 21 d’octubre, la primera edició de les TriOlympic Series. El circuit de triatlons en distància olímpica va començar a l’Estartit aquesta primavera, amb victòries per a Sergi Lasheras i Aida Pintó. “No han estat proves escollides a l’atzar. Cadascuna té un valor afegit, el seu encant”, diu el director tècnic del circuit, Gerard Jurnet, que destaca l’encant dels escenaris pels quals transcorren les proves, com ara en la inaugural quan el sector de natació es va iniciar a les illes Medes. Jurnet va donar valor al fet que l’olímpic d’Empuriabrava del mes que ve comparteix bona part dels circuits del Half Empuriabrava i l’Empuriaman, de mitjana i llarga distància. “Després d’un tram recte a l’autovia que uneix Calella amb Palafrugell, els triatletes pujaran al far pel vessant nord-oest per després tornar a baixar a Llafranc i iniciar una nova volta. En total seran tres voltes”, va indicar el director tècnic sobre el darrer olímpic, el 21 d’octubre a Palafrugell amb els 1.500 metres de natació a la badia de Llafranc.

Els ascensos a Romanyà i el coll de la Ganga, per partida doble, són el reclam del Half Costa Brava; la primera edició del qual és el 30 de setembre –la data del referèndum va fer que s’avancés un dia– amb 90 quilòmetres per una de les carreteres amb més encant de la demarcació. El 100x100 Half ja es va iniciar a l’Ametlla de Mar al maig i es tanca el 15 d’octubre a Empuriabrava amb la bicicleta pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i la mitja marató a peu al camí Natural de la Muga.

Marcel Zamora, demà a l’Embrun

3.800 metres de natació, 188 quilòmetres de ciclisme amb un desnivell positiu de 5.000 metres amb una altitud màxima de 2.361 és el menú que espera demà Marcel Zamora en l’Embrunman, la prova que disputarà per novè i darrer cop en la seva carrera esportiva, de la qual ha estat el vencedor en cinc ocasions. El triatleta establert fa temps a Banyoles és ambaixador del circuit 100x100 Half i ja va confirmar la seva presència en la cita de Platja d’Aro. El cinc cops campió de l’Ironman de Niça té previst disputar dues triatlons de mitjana distància després del principal objectiu de l’any, demà: a França i a l’Empordà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)