Ciclisme

Ciclisme

La Vuelta

Marc Soler serà un dels líders del Movistar en la Vuelta

Ciclisme. El ciclista de Vilanova disputarà amb 23 anys la seva primera gran volta de tres setmanes i tindrà al costat Antonio Pedrero, que també s’hi estrenarà

El vilanoví Marc Soler (1993) afrontarà en la Vuelta (19 d’agost-3 de setembre) una oportunitat inesperada per demostrar el seu potencial de present i de futur. Amb les baixes d’Alejandro Valverde i Nairo Quintana el Movistar ha decidit apostar pels joves de l’equip, i el català serà al costat de l’escalador Rubén Fernández l’home fort de l’equip. També s’estrenarà en una gran volta en les files del Movistar el terrassenc Antonio Pedrero (1992), que tindrà un rol de gregari. La resta de l’equip el formaran Jorge Arcas, Carlos Betancur, Richard Carapac, Dani Moreno, Nelson Oliveira i José Joaquín Rojas.

Soler no podrà evitar que les mirades se centrin en la seva actuació. Va ser vencedor del Tour de l’Avenir el 2015 i ja sap què és pujar al podi en una volta del World Tour en quedar tercer en la Volta a Catalunya, on va ser determinant en el triomf de Valverde. Soler també va mostrar el seu talent en la Volta a Suïssa, on va ser vuitè en la general.

Rubén Fernández (26 anys), per la seva banda, també està cridat a ser un dels ciclistes rellevants a curt termini a l’equip. L’any passat, fent de gregari, ja va vestir el mallot de líder en la Vuelta en la primera setmana. Amb Fernández, Soler, el veterà Dani Moreno i els colombians Betancur i Carapaz l’equip confia a destacar, sobretot, en una primera setmana amb arribades molt empinades i curtes (Alcossebre, Xorret de Catí i Cumbre del Sol). Amb tot, la duresa del recorregut es mantindrà en la segona amb els ports andalusos de Calar Alto, la Pandera i Hoya de la Mora i en la part final tampoc decaurà, una contrarellotge de 40 km a Navarra i més finals exigents, com el de Los Machucos i sobretot el de l’Angliru. El repte, doncs, per a Soler és majúscul, i més perquè l’equip fitxarà un altre líder per al 2018, Mikel Landa (Sky), que també reclamarà el seu protagonisme en les grans voltes.

ELS PRECEDENTS

El vilanoví va ser tercer en la Volta treballant per Valverde i vuitè en la Volta a Suïssa

David de la Cruz, amb el record del 2016

Els aficionats catalans no només estaran pendents dels debutants. El sabadellenc David de la Cruz (Quick-Step) va ser setè l’any passat en la general, va guanyar l’etapa del Naranco i va vestir el mallot de líder, un botí difícil de superar. El vallesà, però, va demostrar en la Volta a Burgos que ja ha recuperat les seves millors sensacions i que tornarà a aspirar a lluitar per quedar entre els millors tot i que aquesta vegada els noms dels inscrits, començant per Froome, Bardet i Nibali fan respecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)