Handbol

“Sabem què som i què tenim”

Handbol. El Bordils, pendent de l’abast de la lesió de Gerard Farrarons després de la marxa de Pep Reixach

La feina es multiplica al Blanc i Verd. Amb el plata preparant el cinquè curs en la categoria, el Bordils ha perdut dos esquerrans aquesta setmana. Pep Reixach torna al Fraikin Granollers fins al gener. I Gerard Farrarons té una lesió al genoll. El dorsal dos es va sotmetre a una ressonància magnètica abans-d’ahir i fins la setmana que ve no sabrà si té afectat el lligament. “Estem mirant, però la nostra política és la que és. No podem buscar cap jugador de primer nivell perquè no vindrà: no paguem”, va dir el coordinador esportiu de l’Handbol Bordils, Jesús Mach, que va reconèixer la possibilitat de fer alguna incorporació per al costat dret de l’atac: “Sí que busquem un jugador de la demarcació de Girona, perquè els dos que tenim per suplir en Pep han pujat de juvenils. Ells, a la base, treballen molt i saben que el que fan ja és per arribar a plata i jugar.”

Curs accelerat

“Una cosa és jugar i l’altra, que responguin. Confiàvem que en un parell d’anys estarien preparats, però potser els hem de fer pujar abans. El bo que tenim és que estan acostumats a competir, treballen amb una planificació perquè quan arribin a dalt ja tinguin els conceptes assimilats, com el sistema o el treball de força”, va dir Mach en referència a Adrià Fornés i Pau Molina, que s’afegeixen a Ferran Oliver com a alternatives per ocupar les baixes de Sergi Catarain. “Ferran Oliver ja està entrenant i segurament jugarà molts minuts a plata. És un jugador que ja estava previst que ho fes i haurà d’agafar més responsabilitats. Ell serà el que substituirà en Pep. I estem valorant si a aquests nois joves els donem l’alternativa o els deixem a 1a estatal, que ja és una lliga prou competitiva i per a ells, per la formació, els anirà molt bé: no tindran tanta responsabilitat i més minuts. Potser fixarem algú. Hi estem treballant”, hi va afegir.

Els dits d’una mà

“El mercat és molt petit. Els jugadors de Girona per cobrir la banda dreta els tenim comptats amb els dits d’una mà. El que vingui és perquè té ganes de millorar i jugar en una lliga competitiva. Si anem a fitxar és el que els podem oferir: aquí jugareu a plata, s’entrena i es juga com un professional. Però no es cobra”, apuntava el coordinador del Bordils, que valorava el pas de Pep Reixach a Granollers: “Ens n’alegrem per ell perquè va a jugar a l’Asobal. És un dels millors extrems que hi ha a l’Estat i s’ho mereix. Però a nosaltres ens afecta. Perdem un gran jugador i hem d’intentar suplir la baixa.” “Hem d’arreglar aquesta banda, és mitja lliga i hem de mirar com ho gestionem. Qualsevol esportista que pugui anar a més ho aprofita però a nosaltres ens fa mal”, hi va afegir Mach, que ja sobre l’inici de Sergi Catarain, la seva elecció per a la banqueta del primer equip en el lloc de Pau Campos, va dir: “Veig els jugadors molt contents. Molt ficats en la matèria.”

POLÍTICA

“No podem buscar cap jugador de nivell perquè no vindrà: no paguem”

A CASA

“Tenim joves amb qualitat però els falta experiència. L’hauran d’agafar si no trobem res”

La base, amb exigència i enfocada al primer equip

“Ens en sortirem. És complicat, però tenim la sort que hi ha molts bons jugadors que van sortint de la base. Joves que són de nivell plata i fins i tot d’Asobal, amb els anys que tenen i la responsabilitat que ja estan agafant”, va dir Jesús Mach sobre el model de base que gestiona: “Parlem de jugadors de 19, 20, 21 i 22 anys. Com que sabem que ens els toquen i ens els temptegen... I ells marxen, és una oportunitat. Treballem perquè als 18 i 19 anys puguin assumir un rol competitiu a plata. És difícil, però ho estem aconseguint.” Per Jesús Mach tot passa per l’exigència: “Hem de ser competitius amb aquesta filosofia. És la manera com estem competint. Depenem dels nostres jugadors, ens enriqueix la base i els seus entrenadors saben el que hi ha. Els preparadors físics estan a la base perquè els treballs físics siguin adequats per, quan arribin a sènior, tinguin una estructura ben formada. Se’ls exigeix a la base perquè, així, a sènior puguin competir a nivell alt. I n’hi ha, però són joves.” El coordinador posava d’exemple el que va passar la temporada passada: “En Sergi [Mach], l’Arnau [Palahí] o en Jairo [Montes] van competir a un nivell molt alt i van agafar responsabilitat. I ens vam salvar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)