Rugbi

Espanya lluitarà pel novè lloc en el mundial (31-7)

Rugbi. L’equip, amb la barcelonina Ángela del Pan com a protagonista directa, supera clarament Hong Kong gràcies a la defensa i la velocitat en els contraatacs

La selecció espanyola femenina de rugbi va derrotar clarament Hong Kong (31-7) i lluitarà pel novè lloc a la copa del món, que es juga a Irlanda. En l’equip titular, van jugar-hi ahir les catalanes Ángela del Pan, Bàrbara Plá i Diana Gassó. Aroa González va sortir en la segona part des de la banqueta. La selecció va basar el seu joc en la defensa i va construir la victòria en ràpides transicions i en les recuperacions.

Del Pan va aprofitar una bona acció en la melé per fer la primera marca del partit. Les rivals no van llançar la tovallola i van portar el pes del partit, però l’equip dirigit per José Antonio Barrio esperava pacientment la seva oportunitat. Així, una nova sortida a la contra de Del Pan va fer avançar molts metres l’equip en una acció brillant que va rematar Isabel Rico (14-0).

Hong Kong va aconseguir ficar-se un altre cop dins el partit amb una marca just abans del descans (14-7).

En la represa, l’equip espanyol va mantenir el guió i els canvis li van donar més aire i més cames per córrer al contraatac. En el minut 52 Iera Echebarria va córrer vora 60 metres per fer una altra marca. En els últims 20 minuts el duel es va igualar fins que Carlota Meliz, que acaba d’entrar, va tancar el marcador amb el 31-7 final.

Cap a Belfast

L’equip jugarà dissabte a 2/4 de 4 pel novè lloc contra Itàlia a l’estadi de Queen’s a Belfast amb l’objectiu de repetir el novè lloc aconseguit en la copa del món del 2014 a França i anar-se’n amb un gust dolç del campionat. En la primera fase les espanyoles ja van derrotar Itàlia (22-8) en el tercer partit del grup C i ara tornen a ser favorites, sobretot si mostren el nivell defensiu d’ahir.

Anglaterra i Nova Zelanda jugaran la final

No hi va haver sorpreses en les semifinals. En la primera, Nova Zelanda va ser molt superior als Estats Units (45-12) i lluitarà pel títol contra les actuals campions, Anglaterra, que van suar més liquidar França (13-3).