Ciclisme

Domini andorrà en la Ripoll - Vallter

Ciclisme. Triomf en solitari de David Fernández, el millor en la Purito, en la clàssica d’agost. Nicolau, quart

David Fernández (Miami Platja) va guanyar la clàssica Ripoll - Vallter, la 64 edició –23è Memorial Fermí Pujol– de la qual es va haver d’ajornar una setmana pels atemptats terroristes i el posterior desplegament policial al Ripollès. La situació impedia al Servei Català del Trànsit garantir la seguretat de la cursa, disputada amb 200 corredors amb inici al Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll a l’Avellaneda i un recorregut de 50 quilòmetres amb final al port de referència a la comarca: Vallter 2000.

El ciclista andorrà, que ja va ser el millor en els trams cronometrats de la darrera edició de la marxa cicloturista la Purito, considerada la més dura del calendari, va imposar la seva fortalesa com a escalador des de les rampes més dures posteriors al pas per Setcases i va arribar a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb més de 15 segons d’avantatge respecte dels més immediats perseguidors. Abans, el Team Compak tarragoní havia estat el que controlava el grup, però Eduard Rodés va ser finalment tercer i el palafrugellenc Joel Nicolau, quart. Tots dos sub-23, van ser els millors de la seva categoria juntament amb David Gómez, també del Compak, tercer. El triatleta garrotxí Aleix Domènech (Noel) va ser quinzè absolut i quart de la categoria.

En la resta, amb Fernández millor màster 40, Trstan Cardew (The Service Course) va ser el millor elit; Raül Castelló (Guimon), màster 30; Josep Bosch (Catbike), 50; José Nocete (Inmobiliarias León) 60; Guillem Bodalo (Martorell), júnior; Gerard Frias (Corvi), cadet; Mercè Pacios (Cycling no limit travel), elit femenina; Mireia Benito (Catema), sub-23, i el Team Compak, per equips.

64è GP Ripoll (50 km)
1r. D. Fernández (M. Platja) 1h30:03
2n. T. Cardew (S. Course) a 0:16
3r. E. Rodés (T. Compak) a 0:17
4t. J. Nicolau (T. Compak) a 0:30
5è. I. Zugausti (Orbea) a 0:47
6è. M. Martínez (Mediolanum) m.t.
7è. M. Vilanova (Massi Kuwait) a 1:08
8è. D. Reyes (Limbikes) a 1:18
9è. R. Sagués (PMRA) a 1:22
10è. D. Gómez (Compak) a 1:50
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)