Futbol sala

futbol sala

copa del rei

La copa dels retrobaments

Futbol sala. El Barça es veu les cares amb La Unión, que dirigeix l’emblemàtic Javi Rodríguez, mentre que el Catgas, on ara juguen els exblaugrana Ari i Cristian, s’enfronta al Manresa de Corvo

El món del futbol sala continua sent petit tot i l’expansió i l’auge dels últims anys. Continuen mantenint-se les amistats malgrat els anys, els triomfs i les derrotes. Enguany la copa Catalunya, que es disputa a Manresa entre avui i demà, serà una cita de retrobaments perquè reunirà sobre el parquet vells amics. Les sinergies entre contrincants fan que la competició, que darrerament s’ha convertit en un torneig de pretemporada que es juguen el Barça i el Catgas Energia amb dos convidats de pedra de la segona divisió B, agafi volada.

Somriu Javi Rodríguez quan recorda la UEFA Futsal Cup que va alçar el 2012 a Lleida amb el braçal aferrat al braç. Aleshores, Paco Sedano –actual capità culer– era el porter d’aquell equip juntament amb Cristian –flamant fitxatge per a la porteria del Catgas–; Sergio Lozano –pal de paller de l’equip blaugrana– era un dels referents atacants, i Ari Santos, ara capità del Catgas Energia, era el tanca. “El futbol sala et dona títols però el més important són els amics que t’endús. Ells ho són”, comenta l’entrenador de La Unión de Santa Coloma, equip de la segona B que avui (21.15 h) intentarà aconseguir una gesta contra el Barça d’Andreu Plaza. “El considero un amic. El Javi Rodríguez és un dels meus referents i una persona que m’ha ajudat molt”, comentava Sergio Lozano als mitjans del club blaugrana. El vestidor no se’n fia de La Unión, però Javi Rodríguez és conscient de la realitat: “Tenim zero opcions. Només guanyarírem si juguéssim contra tres d’ells. Però ho afrontem amb molta il·lusió perquè és històric per al club”, diu. Des de la banqueta, l’etern capità del Barça assegura que el partit es viurà amb més tranquil·litat que a la pista. “Fa uns anys, l’Araz em va fer una oferta astronòmica per jugar amb ells. Quan vaig veure que ens enfrontàvem amb el Barça a la UEFA Futsal Cup, vaig declinar l’oferta i vaig perdre molts calés. Però no podia jugar amb el Barça. Ara serà diferent”, relata.

El nou Catgas i Corvo

En l’altra semifinal, el renovat Catgas Energia es veurà les cares amb el Manresa de Corvo, un dels jugadors que han marxat de l’entitat de Santa Coloma aquest estiu. “Serà complicat però no cedim per això. Per què no podem ser la sorpresa?”, comenta el jugador manresà.

La diferència de categoria i potencial és un dels arguments que fan decantar els pronòstics a favor del Catgas Energia, però Óscar Redondo, el tècnic colomenc, no les té totes. “En els últims anys hem patit en les semifinals. No ens podem confiar”, analitza. En cas que els pronòstics es compleixin, la presumible final contra el Barça serà especial per a Ari i Cristian, que van vestir la samarreta blaugrana durant sis i vuit temporades, respectivament. També seria especial per a Pol Pacheco –fet al planter blaugrana i ara al Catgas Energia–, Adolfo i Rafa López, exjugadors colomencs que van fer el salt a can Barça la temporada passada. Seran dues jornades de grans retrobaments i de magnífic futbol sala. Un privilegi.

LES FRASES DELS PROTAGONISTES

Tenim zero opcions però serà molt especial perquè jugo contra el meu equip i contra amics
Javi Rodríguez
entrenador de la unión
Jugar contra el Javi serà especial perquè és un gran amic meu i perquè sempre m’ha ajudat molt
Sergio Lozano
jugador del barça
En els últims anys hem patit en les semifinals. No ens podem confiar contra el Manresa
Óscar Redondo
Entrenador del Catgas energia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)