Ciclisme

“Ja tinc un títol de campió d’Europa”

Ciclisme. Jofre Cullell valora el seu últim any de júnior i apunta al sub-23: “Hauré d’anar pujant, a poc a poc”

Jofre Cullell va tancar fa tot just una setmana el seu últim any en la categoria júnior. Ho va fer en el mundial d’XCO a Cairms, el mateix lloc on Josep Antoni Hermida fa vint anys havia guanyat el mundial júnior després de ser quart en l’europeu. El corredor de Megamo va ser 26è, a 4:01 del campió del món, Cameron Wright (Austràlia), i després de perdre 2:20 per un problema mecànic amb un pedal. “Quan em va passar això anava quart, però és que en la primera volta ja vaig caure i després anava novè, vaig caure al catorze i després a la penúltima volta vaig remuntar i vaig arribar a anar quart a 15 segons del tercer. Llavors va passar això del pedal en la darrera volta”, va explicar ahir el corredor de Santa Coloma de Farners, número u del rànquing UCI de la categoria tot el 2017 i primer campió d’Europa júnior de l’Estat, al juliol a la localitat italiana de Darfo Boario Terme, a Brescia. “Sí, tan sols quedant quart ja estava satisfet. Era la darrera cursa de la temporada, que qui la guanya és campió del món, però amb la temporada que he fet ja estava satisfet”, va apuntar el colomenc, que donava per bona la temporada: “Ja tinc un títol de campió d’Europa. Un altre d’Espanya...”, va sentenciar.

El canvi

Cullell comença d’aquí a un mes la temporada de la seva gran especialitat, el ciclocròs. I ho farà, ja, en la categoria sub-23, en la qual partirà de zero. “Anar fent i sense pressió per fer resultats. Serà el meu primer any i n’hi ha quatre: començo de baix i s’haurà d’anar pujant a poc a poc”, va dir sobre el canvi de categoria, en què espera seguir amb la mateixa marca per la qual competeix, Megamo. Cullell ha arribat a ser el millor corredor continental de l’especialitat olímpica d’XCO amb la marca gironina. I la seva intenció és continuar: “Segurament seguiré, però de moment no sé res.”

EL MUNDIAL

“Tan sols quedant quart ja estava satisfet. Amb la temporada que he fet...”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)