Handbol

L’inici fa pujada

Handbol. La derrota del Bordils contra el Sinfín fa que l’arrencada ja sigui la pitjor en els cinc anys a plata

“Quan va sortir el calendari ja vam comentar que les tres primeres jornades eren molt complicades: dues sortides molt difícils i un equip que ve de l’Asobal amb molta gent encara amb contracte i que tenia un pressupost important i fitxava molt bé.” Ho va dir Sergi Catarain el 10 de juliol quan es va publicar el calendari de lliga i, la setmana passada, ho recordava abans del primer partit a casa. El Bordils, que diumenge al migdia visita el Cisne a Pontevedra, havia guanyat sempre un dels dos primers partits de lliga en els seus tres primers anys en la divisió d’honor plata. El primer que jugava al Blanc i Verd, una circumstància que ja no es va produir el curs passat –empat contra el Carabanchel, compensat amb el posterior a la pista del Tolosa– ni dissabte, amb el Sinfín. És cert que els cantàbrics venen de l’Asobal, igual que l’Octavio en el primer partit del club a la categoria fa quatre anys. I que els dos primers punts el curs passat van ser contra equips que acabaven de pujar i que a final de curs baixarien.

L’arrencada dels de Sergi Catarain, amb una plantilla migrada per les baixes –definitives, temporals i puntuals, els cas és que en cap dels dos partits el tècnic ha disposat de l’equip titular (Márquez, el pivot en la primera i González, el porter en la segona)– fa que encara que el Bordils guanyés a Pontevedra contra un dels quatre equips que han guanyat els dos partits (va guanyar el Sinfín en l’estrena després d’arribar al descans amb un 14-7) només podria igualar els dos punts en la tercera jornada de fa un any, el pitjor inici fins aleshores.

El calendari, la temporada passada, tenia més que mai dues parts: la primera amb els rivals que lluitaven per la permanència i, la segona, els de l’acens. Per això la salvació va arribar al març, en el tercer quart de lliga. El Bordils rep el Torrelavega en la copa el cap de setmana de l’1-O i, després, enllaça dos partits com a local –Zarautz (un triomf fins ara) i Ciudad Real (cap)–, visita el Barça B (una victòria) i rep l’Antequera (dues) el 5 de novembre abans de visitar el Lanzarote (una) l’11 de novembre.

2013-14
Academia Octavio - Bordils 32-24
Bordils - Chapela 27-26
Bordils - Torrelavega 25-23
2014-15
Nava - Bordils 33-24
Bordils - Barakaldo 28-27
la Roca - Bordils 28-28
2015-16
Nava - Bordils (*) 29-28
Bordils - La Roca 33-21
Gijon - Bordils 33-20
Bordils - Cisne 31-27
2016-17
Covadonga - Bordils 31-27
Bordils - BMC 27-27
Tolosa - Bordils 22-22
2017-18
Agustinos - Bordils 22-21
Bordils - Sinfín 25-29 (*) El partit de la jornada 1 es va jugar el 8 de novembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)