Futbol sala

Fina seda d’Esparreguera

Futbol sala. Pol Pacheco, que va jugar set anys al Barça, prepara la cama esquerra per fer una bona actuació dissabte en el derbi contra els blaugrana

Corria un vídeo fa unes temporades d’un jove d’Esparreguera, un prodigi tècnic que causava sensació en les categories de base. Les xarxes socials ja començaven a ser armes de difusió i el món del futbol sala ja comentava les habilitats d’aquell nano. Vestia la samarreta del Barça i tenia una esquerra de seda que destacava. “Aleshores jugàvem sense pensar. M’ho passava molt bé i recordo l’etapa del juvenil que ho vam guanyar tot i teníem un equipàs”, explica Pol Pacheco, que va estar set temporades en les categories inferiors de can Barça. “Amb els anys he anat millorant aspectes defensius i tàctics. Fent-me un jugador més complet”, explica l’hàbil ala d’Esparreguera, que enguany ha aterrat a Santa Coloma després d’un periple per Itàlia.

Pacheco lluita per superar una petita sobrecàrrega al quàdriceps que li va impedir jugar la setmana passada a Jaén i poder vestir-se de curt dissabte en el primer derbi oficial –el Barça va guanyar la final de la copa Catalunya–. “Tinc ganes de menjar-me la pista i poder ajudar l’equip”, comenta ansiós. Pacheco, que té molt present els dies que pujava a entrenar-se al primer equip del Barça i coincidia amb els seus ídols, ja sap què és marcar un gol als blaugrana en competició oficial. Ho va fer amb el Peníscola al Palau, en la seva primera etapa lluny de casa. “Va ser una etapa complicada perquè era la meva primera experiència fora de casa, i aquest és el millor record que tinc”, explica el jugador d’Esparreguera.

S’alegra molt de veure que les coses els van bé, als seus excompanys Roger Serrano, Joselito i Marc Tolrà, i també a Andreu Plaza, que va ser entrenador del filial blaugrana durant els dos anys en què hi va ser Pacheco i que ara és l’actual tècnic del primer equip blaugrana. “És un gran entrenador. Amb la distància he entès que em va ensenyar molt i que em va abaixar els fums a temps, perquè jo em pensava que era ves a saber què”, confessa l’ala del Catgas Energia, de 24 anys. Veu el Barça des de la distància i el troba un equip candidat a tot. “M’agrada com treballen la pilota parada i també tenen una defensa molt ferma”, analitza Pacheco. “El Barça és el millor equip del món. Però, en la copa Catalunya els vam plantar cara sense estar rodats. Per què no repetir-ho?”, conclou Pacheco.

Han passat els anys i aquell prodigi tècnic que dominava el driblatge i la conducció ha fet un pas endavant per ser un jugador més complet. Ha tornat a Catalunya per demostrar el seu talent al Catgas Energia i dissabte espera fer la guitza al Barça, l’equip on va créixer.

LES FRASES DEL PROTAGONISTA

Amb el temps he vist que l’Andreu [Plaza] em va ensenyar coses que ara em van molt bé
Pol Pacheco
jugador del CATGAS
El Barça és el millor equip del món. Però en la copa Catalunya li vam plantar cara sense estar rodats. Per què no repetir-ho?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)