Més esport

Gimnàstica

La doble aposta catalana

Gimnàstica. El gimnastes del CG Sant Boi Rubèn López i Joel Plata són els escollits per afrontar el concurs complet del mundial de Mont-real, la primera gran cita del nou cicle olímpic

Els gimnastes del CG Sant Boi Rubèn López (Ripollet, 1990) i Joel Plata (Viladecans, 1998) són els escollits del seleccionador espanyol Fernando Siscar per afrontar el concurs complet, els sis aparells, del mundial de Mont-real, que comença demà i suposarà la primera gran cita del nou cicle olímpic. El tècnic ha apostat per l’experiència del Xino, tal com se’l coneix en el món de la gimnàstica, amb tres mundials a la seves espatlles, i els progressos del jove Plata, que tot just farà el seu debut en la competició. López i Plata ja van acaparar les dues primeres places del campionat d’Espanya, que es va disputar a mitjan juliol a Valladolid. Els altres dos components del combinat estatal són el gimnasta d’Alcoi Néstor Abad (1993) i el madrileny Alberto Tallón (1993).

A banda d’haver assolit el títol estatal, López confiava a ser un dels escollits després d’un estiu d’intensa preparació, en què va fer una estada de tres setmanes a l’Amèrica del Nord durant el mes d’agost. “Primer vaig estar una setmana a Puerto Rico, amb Juan Colón, i després dues més en un club de Houston, amb l’exseleccionador Kevin Mazeika i José Sucar”, explica el ripolletenc, que manté el projecte de fer un màster d’alt rendiment esportiu als Estats Units en el futur. Rubèn López, que ja va ser el dinovè en la final del mundial de Glasgow 2015, té l’objectiu de tornar-se a guanyar una plaça entre els 24 millors. “No soc un especialista i destaco més en la suma dels sis aparells. S’haurà de veure quin nivell té la competició perquè és un any postolímpic”, comenta el campió estatal, que, en tot cas, veu el japonès Kohei Uchimura com a aspirant a un setè títol mundial.

Plata, que sempre havia tingut Rubèn com a gran referent al CG Sant Boi, és molt més moderat en les seves aspiracions, perquè serà la seva estrena en un mundial. En tot cas, valora molt positivament que hagi estat un dels escollits per al concurs complet. “He progressat molt des que vaig arribar a la Blume de Madrid i ja vaig veure que podia ser un dels escollits quan vaig quedar segon en el campionat d’Espanya”, diu el gimnasta de Viladecans. L’expedició estatal va rebre un fort revés en les setmanes prèvies al mundial perquè es van lesionar de gravetat dos dels puntals de l’equip, el canari Ray Zapata, que s’ha trencat el tendó d’Aquil·les, i el mallorquí Adrià Vera, operat dels lligaments encreuats del genoll.

LA PRÈVIA

M’he entrenat molt tot l’estiu, amb estades a Puerto Rico i els Estats Units, i tenia clar que faria el concurs complet
Rubèn López
He progressat molt i ja vaig veure que podia ser un dels escollits després del subcampionat d’Espanya
Joel Plata

Nora Fernández, amb possibilitats en la barra

La gimnasta del Salt GC Nora Fernández (1999) serà l’única gimnasta catalana en la competició femenina. Tot i que podien haver entrat en la convocatòria, aquest cop s’han quedat fora de la llista Paula Raya (AE Pasifae) i Laura Bechdeju (Salt). A més de Nora, les altres seleccionades són la sevillana Ana Pérez i les mallorquines Clàudia Colom i Cintia Rodríguez. La seleccionadora Lucía Guisado ha confirmat Pérez, olímpica en els Jocs de Rio, en el concurs complet i no decidirà fins a última hora si aposta per una segona gimnasta. En tot cas, va assegurar que Nora té possibilitats d’accedir a la final de la barra d’equilibri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)