Més esport

Gimnàstica

Joel Plata accedeix a la final del concurs general

Gimnàstica. Rubèn López es colpeja el rostre amb la barra en el primer exercici i ha d’abandonar el mundial de Mont-real amb ferides de consideració

El jove gimnasta del CG Sant Boi Joel Plata (Viladecans, 1998) es va guanyar el dret de participar en la final del concurs general del mundial de Mont-real després d’haver obtingut la vint-i-quatrena millor nota en la qualificació (77,432), l’última que atorgava el bitllet per a la jornada dijous (matinada catalana). Plata, que tot just debutava en un mundial, es va mostrar molt prudent abans de la cita, però a l’hora de la veritat va tenir una actuació molt regular i es va guanyar l’oportunitat de continuar viu en el campionat. Els seus millors exercicis van ser el terra (13,733) i les paral·leles (13,900), i el pitjor, el cavall amb arcs (10,666). Va completar el concurs amb el salt (13,600), la barra (12,600) i les anelles (12,933).

Si Plata va simbolitzar la cara de la representació catalana, el seu company de club Rubèn López (Ripollet, 1990) va ser la creu perquè va haver de plegar tot just en el primer exercici. La quarta participació de Rubèn en un mundial va acabar de manera sobtada i accidentada. El campió estatal va picar amb la cara a la barra i es va fer ferides de consideració tant al rostre com a les dents, i ja no va poder continuar en competició. “La impotència de no poder mostrar el que fa mesos que preparo. Els coneixements i les habilitats sumen, però l’actitud multiplica”, va escriure a Instagram després d’agrair les mostres de suport rebudes. El gimnasta del CG Sant Boi, olímpic als Jocs de Londres, també volia aconseguir una plaça en la final dels 24 millors, després d’haver acabat en dinovena posició en el mundial de Glasgow el 2015. Ahir al vespre entrava en competició la tercera representant catalana a Mont-real, Nora Fernández (Salt GC).

Uchimura es lesiona el turmell

La gran icona de la gimnàstica, el japonès Kohei Uchimura, doble campió olímpic i sis vegades campió mundial, va veure frustrades les aspiracions d’allargar la seva hegemonia després de torçar-se el turmell esquerre en la recepció del seu exercici de salt (15,166). Va haver de sortir de quatre grapes del tapís i va intentar continuar en competició després d’embenar-se l’articulació. Es va presentar coixejant en les paral·leles (14,033) i, tot i complir, es va retirar abans de fer l’exercici de barra. Abans de l’incident en el salt, havia acreditat 14,400 punts en les anelles. Sense el gran favorit, els primers classificats en la qualificació van ser el cubà Manrique Larduet (86,699), el xinès Ruoteng Xiao (86,297) i el rus David Belyavskiy (85,839). L’ucraïnès Oleg Verniaiev, subcampió als Jocs de Rio, va ocupar el cinquè lloc (85,431).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)