Atletisme

Kamworor eclipsa Kipsang

Atletisme. La marató de Nova York va viure un final renyit entre els dos kenyans i Kipsang no es va poder refer de la decepció de Berlín. Flanagan, primer triomf local després de 40 anys

El corredor kenyà Geoffrey Kamworor es va imposar, ahir, en la marató de Nova York amb un registre de 2h10:53 i en un final molt renyit. Kamworor es va jugar la victòria final amb el seu compatriota i principal favorit a la cursa novaiorquesa, Wilson Kipsang, que es va haver de conformar amb la segona posició en creuar la meta tres segons després. D’aquesta manera, Kipsang no es va poder rescabalar de la decepció que va viure en la marató de Berlín, en quèva abandonar al quilòmetre 30.

Tampoc va poder complir les expectatives el defensor del títol, l’atleta eritreu Ghirmay Ghebreslassie, que va abandonar. La tercera posició al podi va ser per a l’etíop Lelisa Desisa, a 38 segons.

En categoria femenina, Shalane Flanagan, amb un temps de 2h26:53, va ser la vencedora i va provocar que els Estats Units celebressin una nova victòria local després de quaranta anys de sequera. Flanagan es va imposar a la kenyana Mary Keitany, que aspirava a la tercera victòria consecutiva en la cursa i va arribar un minut després.