Esports de muntanya

Les seleccions ‘desconnecten’ i miren cap a Europa i el món

Esports de muntanya. Els combinats de raquetes de neu i d’esquí de muntanya se centren en les proves de la copa del món i europees i renuncien a les espanyoles per la situació política

Les seleccions catalanes de raquetes de neu i d’esquí de muntanya continuen sent de les poques que participen en competicions internacionals oficials. Enguany reforçaran aquesta aposta i deixaran de participar en campionats espanyols, segons va decidir la junta directiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) a causa de la situació política que viu el país i de les diferents mesures repressives que ha aplicat l’Estat espanyol.

El president de la federació, Jordi Merino, considera que la FEEC sempre ha tingut clar que l’esport català pot jugar un paper important per “internacionalitzar el nom de Catalunya”. També hi va afegir que era “fonamental” implicar-se per posar de manifest aquesta situació excepcional. Tot i això, els esportistes que tinguin la intenció de participar en competicions espanyoles ho podran fer a títol individual i s’hi podran inscriure amb el seu club.

La FEEC és una institució tradicionalment vinculada al país i que des de fa anys s’ha mostrat sensible a les reivindicacions de la societat. La selecció catalana de curses de muntanya, per exemple, fa temps que competeix oficialment i ha dominat durant moltes edicions la copa del món.

La selecció d’esquí de muntanya disputarà proves open de la copa del món i d’arreu del món. Les més destacades són la de Pierra Menta, a França, entre el 14 i el 17 de març, i la del Tour de Rutor, Itàlia, del 23 al 25 de març. Començarà la pretemporada amb una estada a Tignes, als Alps, del 19 de novembre al 2 de desembre. La selecció catalana és la vigent campiona d’Espanya, però enguany no defensarà el títol.

D’altra banda, la selecció de raquetes de neu, que dirigeix Just Sociats, s’estrenarà en la clàssica Ciaspolada, a Itàlia. Encara que el principal objectiu serà el campionat d’Europa de Guils, a la Cerdanya, que serà la primera prova organitzada per la nova federació internacional de raquetes de neu. Catalunya n’és una de les fundadores.

LES FRASES

Posarem tots els recursos per ser a les proves capdavanteres i potenciar la imatge de Catalunya
Jordi Merino
president de la feec
L’esport català pot fer més gran la internacionalització del nom de Catalunya i nosaltres aportarem el nostre gra de sorra

Jornet no podrà competir

Les seleccions catalanes d’hivern tindran una baixa sensible, la de Kilian Jornet. El cerdà va ser operat fa quinze dies per resoldre els problemes que havia tingut a les dues espatlles durant l’última temporada i que li van provocar algunes luxacions i subluxacions derivades d’un accident d’esquí. Jornet ha de passar la primera part de la recuperació amb les espatlles immobilitzades (entre tres i cinc setmanes) i després començarà la recuperació de la mobilitat. En total, entre cinc i sis mesos de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)