Més esport

Catalunya competirà amb Espanya en el mundial

Tamborí. Entre el 8 i el 10 de desembre tindrà lloc el campionat del món indoor a Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, amb la participació de les seleccions catalana i espanyola

Falta un mes perquè se celebri el mundial indoor de tamborí a Catalunya. Les localitats de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès acolliran l’esdeveniment, el segon que aplega les principals seleccions de tot el planeta d’aquesta modalitat esportiva, tan minoritària com antiga, que es practica principalment al sud de França i al nord d’Itàlia, i en la qual Catalunya està reconeguda internacionalment. Entre el 8 i el 10 de desembre pròxims, una dotzena d’equips, en categoria masculina, i entre vuit i deu en categoria femenina, competiran al Garraf i al Penedès pel títol mundial de tamborí. Les seleccions francesa i italiana són, per descomptat, les principals favorites, mentre que Catalunya aspira al tercer lloc en homes i en dones podria, fins i tot, donar la sorpresa. “Tenen opcions de ficar-se a la final”, assegura Jordi Moncusí, jugador de l’INEF, secretari de la federació catalana i membre de FIBaT, el màxim organisme internacional del tamborí. L’equip femení de Catalunya va ser bronze en l’únic mundial que, fins ara, s’ha disputat, el 2013, a Castelgofredo.

L’equip masculí català mirarà de superar la cinquena posició que va aconseguir fa quatre anys. Els seus principals rivals seran el Brasil, Alemanya i… Espanya. La selecció estatal, de fet, ha estat rival de Catalunya en tres ocasions en competició oficial. “El 2011 vam perdre, en l’europeu d’Hongria; el 2013 els vam guanyar a Itàlia, en el mundial, i dos anys més tard els vam tornar a vèncer, a l’europeu de Montpeller”, explica Moncusí. La federació internacional de tamborí va reconèixer Catalunya l’any 2009, dos anys abans que a Espanya, una circumstància que ha estat determinant perquè els catalans puguin competir de manera independent. “Madrid, Granada i Galicia són els llocs on més es practica el tamborí a Espanya. Tenen un nivell similar al nostre i la relació és cordial amb els seus jugadors i directius”, comenta el secretari de la federació catalana.

DOMINADORES

Les seleccions d’Itàlia i França, que és on més es juga el tamborí, són les favorites

AMB OPCIONS

La selecció femenina catalana opta a trencar el domini francès i italià

A Madrid no va onejar la senyera

En la darrera edició de la copa d’Europa per clubs de tamborí, que es va celebrar, durant el passat mes de febrer, a la localitat madrilenya de Perales de Tajuña, no va onejar la senyera. I això que hi competien dos equips catalans, el Barcelona TC i el Farola CT. A diferència de les altres edicions d’aquest torneig, celebrades fora del territori espanyol, la organització va considerar que en el pavelló només es poguessin veure les banderes dels països amb estat que estiguessin representants en la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)