Esports de muntanya

Uns mil corredors, a la CMG

Curses de muntanya. Toti Bes defensarà el títol en la cursa més llarga, la Transgavarres. L’organització introdueix per primer cop curses per a nens

La sisena edició de la Cursa de Muntanya de Girona (CMG) tindrà la participació de quatre dels campions que hi va haver l’any passat: Toti Bes (Transgavarres), Rubèn Hernández (Trail) i Jordi Vila i Eva Montero (Express) tornaran a ser a la línia de sortida de la CMG 2017, per bé que alguns d’ells canviaran de prova. La CMG es disputarà aquest diumenge, amb un miler de participants, i tornarà a tenir com a epicentre la plaça Sant Domènec, que serà l’escenari de la sortida i l’arribada del Trail i la cursa Express. La prova més llarga, la Transgavarres, sortirà de Palamós i farà un recorregut per tot el massís fins a Girona.

Territori Bes

Toti Bes buscarà la seva quarta victòria consecutiva en la Transgavarres, que tindrà 54 km de recorregut i 2.000 m de desnivell positiu (8 h). En absència de la resta d’integrants del podi del 2016 –Ignasi Riuró i Mike Aigroz–, el principal rival del corredor gironí serà Rubèn Hernández, que deixa el Trail –n’és l’actual campió– per fer la cursa més llarga. També Zoel Codolà, quart l’any passat, serà una aspirant a la victòria, així com Samuel Dávila i Aleix Baptista. En la categoria femenina destaca l’absència de Tina Bes, germana de Toti i campiona els dos últims anys. Tampoc hi seran la resta d’integrants del podi –Elisabeth Martí i Montse Rivera–, cosa que deixa entre les favorites Eli Gordón (primera en el Trail 2015) i Carla Ryan.

La modalitat Trail, amb un recorregut més exigent (10 h), tindrà en Jordi Rabionet, segon l’any passat, el principal favorit. Jordi Vila, actual campió de l’Express, i Marc Pérez també lluitaran per un lloc en el podi. En dones no hi haurà cap de les campiones de les sis edicions disputades. La cursa Express (9.30 h) tornarà a ser la més concorreguda. Eva Montero defensarà el títol en dones, mentre que en homes no hi haurà cap integrant de l’últim podi.

Els petits, en acció

La Catedral Esprint, disputada els tres últims anys, cau del programa d’aquest any; però, en canvi, s’introdueix la Catalonia Kids Cup. Es farà dissabte i tindrà diversos circuits per donar cabuda a nens d’entre 5 i 16 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)