Amb peu i mig al purgatori

Handbol. El Barça Lassa s’encalla a la pista del Pick Szeged i perd de vista el primer lloc del grup A, que els classificaria directament per als quarts de final de la lliga de campions

pick szeged 31 barça 28

PICK SZEGED:Sego, Sostaric (1), Balogh (9), Banhidi (2), Skube (1), Gorbok (3), Kallman (1) –set inicial– Zhitnikov (2), Buntic, Gonsalves (2), Bodo (4), Sigurmannsson (6), Gaber i Blazevic i Sierra.BARÇA LASSA:Gonzalo Pérez de Vargas, Víctor Tomás (2), Mem (6), Sorhaindo, Viran Morros (1), N’ Guessan (6), Valero Rivera (3) –set inicial– Raúl Entrerríos (3), Ariño (1), Syprzak (1) i Palmarsson (3), Lenne (1) i Ristovski (1).PARCIALS:3-2, 6-5, 8-6, 10-8, 13-10, 16-13 (descans); 17-16, 19-20, 22-22, 25-24, 28-25 i 31-28 (final).ÀRBITRES:Ievgueni Zotin (Rus) i Nikolai Volodkov (Rus).PÚBLIC:Uns 3.200 espectadors al Varosi Sportcsarnok de Szeged (Hongria).

La derrota a la pista del Pick Szeged en la vuitena jornada de la lliga de campions va fer baixar el Barça Lassa fins a la quarta posició del grup A i li complica les possibilitats d’acabar primer i classificar-se directament per als quarts de final com el curs passat. Això implica que hauria de jugar els vuitens de final i no podria oxigenar un calendari sempre atapeït. Els catalans aspiraven a sumar la cinquena victòria per col·locar-se segons i mantenir les possibilitats de superar el Vardar, líder invicte del grup, però la realitat va ser diferent i els blaugrana van acabar el dia quarts ja que el Nantes els va superar després de vèncer el Zagreb (28-27).

Malgrat la irregularitat general i la vulnerabilitat defensiva, a vuit minuts del final, els barcelonins encara tenien serioses possibilitats de tornar a casa amb els dos punts a les maletes (25-25), però un parcial de 3-0 els va deixar fora de combat definitivament. Aquesta és la segona derrota blaugrana en la lliga de campions.

Els dos equips van sortir amb empenta en atac i no els va costar gaire perforar la porteria rival. El francès Timothey N’Guessan, un dels referents del Barça ahir a Hongria, va situar els de Xavi Pascual al davant en el resultat (3-4) per primer cop en el minut 7. Gorbok va tornar a empatar el partit i el croat Sego va encadenar dues aturades que van frustrar els intents de Víctor Tomàs i Mem d’avançar novament el Barça. Raúl Entrerríos va contrarestar el gol de Balogh (5-5) i vuit minuts més tard el capità Víctor Tomàs va restablir la igualtat (8-8).

A partir d’aquí els barcelonins es van encallar i van veure com els locals obrien una escletxa de tres gols (11-8), que en alguns instants va augmentar fins als quatre (14-10 i 16-12). El primer gol de Syprzak a 22 segons del descans va deixar el Barça a tres gols (16-13) i amb mitja hora per reaccionar.

La reacció es va produir després del descans. Borko Ristovski va substituir Pérez de Vargas a la porteria i Palmarsson va passar a ser el central. El porter macedoni va entrar ràpidament en el joc amb dues aturades de mèrit. Especialment notòria va ser la contribució de N’Guessan. Dos gols del francès i un altre de Dika Mem van servir perquè el Barça empatés (16-16) cinc minuts després de la represa.

Un contracop ben resolt per Aitor Ariño va provocar que el Barça es tornés a posar al davant en el marcador (18-19), un fet que no passava des del minut 7 de la primera part. Sierra va aturar un penal a Rivera, però Ristovski va respondre amb un gol des de la seva porteria. Els de Pascual van mantenir la iniciativa set minuts fins que Gonsalves va establir l’empat a 22. L’eslovè Stas Skube va tornar a posar els hongaresos al davant en el resultat (23-22) i Entrerríos va firmar el gol que col·locava el Barça al davant per última vegada en el partit (23-24).

Després d’un intercanvi de gols (25-25), els hongaresos van aprofitar l’exclusió d’Entrerríos per encarrilar la victòria amb un parcial de 3-0 (28-25) quan faltaven cinc minuts. Balogh, amb un balanç final de nou gols de deu llançaments, i Sigurmannsson, amb una efectivitat del cent per cent des dels set metres (6/6), van ser dos dels artífexs de la desfeta dels catalans, que dijous tenen un nou partit a Zagreb.