Ciclisme

La Molina i Vallter 2000, a la Volta del 2018

Ciclisme. Els dos ports dels Pirineus seran l’escenari de dues de les grans etapes de muntanya de la 98a edició, que es farà entre el 19 i el 25 de març

L’organització de la Volta a Catalunya va donar a conèixer ahir els primers detalls de l’edició número 98. Així, dues de les grans estacions d’esquí del Pirineu, Vallter 2000 i La Molina, seran el punt d’arribada de les dues grans etapes de muntanya de la prova. L’arribada a La Molina coincidirà, a més, amb el 75è aniversari de l’estació i la instal·lació del primer teleesquí a l’Estat.

L’acord perquè la Volta torni a La Molina i Vallter 2000 ha estat possible gràcies als ajuntaments d’Alp, la mancomunitat de la vall de Camprodon i Ferrocarrils de la Generalitat.

La Volta ha visitat l’estació de Vallter en diferents ocasions aquests últims anys. L’última vegada, el 2014, l’etapa va sortir d’Alp i el guanyador va ser el nord-americà Tejay van Garderen en una edició en què el vencedor de la general va ser Joaquim Rodríguez.

Pel que fa a la Molina, continua sent una de les arribades tradicionals de la Volta. L’etapa del 2018 començarà a Llanars, a la vall de Camprodon, i la meta s’ubicarà a la zona de Font Canaleta, on es va instal·lar el primer teleesquí.

La Molina ha estat final d’etapa decisiu en les últimes quatre edicions. Els vencedors al port han estat Alejandro Valverde (2017), Daniel Martin (2016), Van Garderen (2015) i Joaquim Rodríguez (2014). En el cas de Valverde i Rodríguez, el triomf al cim els va catapultar també cap a la victòria en la classificació general.

L’UCI World Tour

La Volta a Catalunya del 2018, inclosa en el calendari de l’UCI World Tour, es disputarà del 19 al 25 de març. La temporada del World Tour començarà oficialment el 16 de genera a Austràlia, amb el Santos Tour Down Under. La primera prova al calendari europeu serà la clàssica flamenca Omloope Het Nieuwsblad el dia 24 de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)