Més esport

Futbol americà

Els Dracs treuen foc

Futbol americà. L’equip de Badalona guanya la quarta copa d’Espanya en derrotar en la final els Black Demons de Las Rozas amb Raúl Cernuda com a jugador més valuós (26-7)

Els Badalona Dracs van quedar dissabte campions de la copa d’Espanya de futbol americà en derrotar els Black Demons de las Rozas 26-7 en la final disputada a la Pobla de Fanals, a València. És el quart títol de copa per als badalonins, que d’aquesta manera tanquen un brillant 2017 en què també han conquerit la lliga espanyola. Raúl Cernuda, autor de dos touchdowns va ser nomenat jugador més valuós de la final.

Cernuda va ser, precisament, el jugador que va inaugurar el marcador després de completar una excel·lent passada del quarterback Sergi Gonzalo. Els madrilenys van respondre i es van avançar gràcies a un punt extra (6-7).

L’equilibri, amb tot, es va trencar en el segon quart, que va ser clau en el desenllaç de la final. Gonzalo va connectar amb Edu Morlans i els catalans es van tornar a avançar (12-7), tot i que van fallar la conversió. Una intercepció dels Dracs va evitar la rèplica dels Black Demons i seguidament Raúl Cernuda va tornar a trencar la defensa del rival abans del descans (19-7).

Després de la represa, les defenses van manar sobre els atacs. Els canvis de possessió van ser una constant, però les intercepcions dels madrilenys no es van traduir en punts i els de Badalona, no tan fins en atac, van mantenir la diferència.

En l’últim quart, van continuar els errors, fruit del cansament i de la falta de rodatge dels equips, encara en pretemporada. Els de las Rozas van continuar lluitant i interceptant passades dels Dracs, que sí que van saber castigar un error ofensiu del rival amb un altre touchdowd, aquesta vegada transformat per Albert Pascual, que va sentenciar definitivament la final.

Després de la final, tant els Dracs com els Black Demons se centraran en la preparació de la lliga, que començarà el dia 13 de gener. Els dos equips formaran part de la renovada serie A de la lliga estatal, amb quinze equips.