Ciclisme

Cruïlles obre l’MTB Challenge Series

Ciclisme. La de l’Empordà és la primera de les tres cites del calendari, que completen el Gironès i la Cerdanya

El massís de les Gavarres serà aquest diumenge l’escenari de la primera de les tres curses de l’MTB Challenge Series, que en la segona edició presenta un calendari que completaran les cites del Gironès (Sant Gregori, 18 de febrer) i la Cerdanya (Puigcerdà, 3 de juny). L’Empordà MTB Challenge és la novetat d’aquest any respecte a l’anterior (Berguedà) i compta amb una participació de 700 ciclistes entre les modalitats marathon i rally. Totes dues tenen la sortida i l’arribada a Cruïlles (10 i 10.30 h) i els recorreguts són de 75 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu i de 38 i 1.000.

Les MTB Challenge Series tenen la seva gènesi en la Girona MTB Challenge, que després de dues edicions amb més de mil participants amb sortida i arribada a Fontajau es va començar a disputar a la primavera en format per etapes (tres) per l’1 de maig també a Girona. Oriol Colomé (Esteve Team), subcampió continental de marató i guanyador de la cursa a Girona el 2016, va ser el vencedor de la general l’any passat i aquest parteix un altre cop entre els favorits al triomf després de guanyar aquesta tardor l’Èpica Atacama a Xile. També figura entre els candidats a guanyar el campionat el primer guanyador a Girona el 2015, Pau Zamora, i el seu company del Buff Scott MTB Team Ismael Ventura, campió estatal de l’especialitat. Óscar Ferrer i Marc Donadeu (Scott Taymory), Julen Zubero (Cicles Zubero), Carlos Portilla (Biking Point) i Roger Argelaguer (Fasol Bikes) són els altres noms propis destacats de la graella de sortida en la categoria masculina. En la femenina, hi ha Sandra Santanyes (Olympia Cycles) com a cap de sèrie destacada i Sílvia Roura (Esteve Team) com a alternativa perquè la campiona de l’any passat, Núria Lauco (Cycling No Limits), competirà per equips amb Àlex Albalà.

ESTRENA

La cursa, per les Gavarres, té 75 o 38 quilòmetres i una inscripció de 700 corredors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)