Atletisme

El salt qualitatiu de la Mitja de Figueres

Atletisme. La segona edició de la cursa, amb inici al Museu Dalí, presenta un cartell de luxe i fins benèfics

“Ens agrada l’esport i l’atletisme. I considerem que a Figueres hi havia d’haver una mitja.” La segona edició de la Mitja de Figueres es disputarà aquest diumenge amb un increment considerable de participants respecte a l’any passat, quan entre la mitja, els 10 quilòmetres i les curses infantils hi van participar 1.000 atletes. La cita l’organitza l’Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres, una entitat sense ànim de lucre, juntament amb l’Ajuntament, 200 voluntaris, col·laboradors i patrocinadors.

La cita coincideix, el 3 de desembre, amb Sant Francesc Xavier: Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per fomentar la inclusió els organitzadors han volgut donar cabuda a diversos col·lectius socials. “Egoísmo Positivo fa acompanyament a persones amb cadira de rodes i volem que tothom s’hi senti representat. Amb Mifas i l’Institut Guttmann seran 15 participants i 60 voluntaris”, explicava el director de la cursa, Francesc Pous. La cara visible dels vuit amics que formen l’associació destacava també la difusió de la Mitja a la Catalunya del Nord: “No volem que la frontera sigui un impediment per agermanar pobles. El 25% dels participants són d’allà i el públic francès, quan li agrada una cosa, s’hi perpetua i amplia les estades i pernoctacions.”

El cartell de la cursa també fa patxoca, amb el campió estatal de marató Pablo Villalobos i el de Catalunya de mitja Radouane Nour, a més d’Otmane Btaimi o Reyes Estévez, que va apadrinar la primera edició i que està pendent del seu estat físic. Jordi Rabionet i Artur Roig són els atletes de referència a la demarcació que també correran una prova amb desnivell negatiu (menys 16 metres) i premi al primer home i dona que faci el primer quilòmetre i després acabi en menys d’1h40 i 50. Vilabertran, Peralada i Cabanes formen part del recorregut, amb inici al Museu Dalí i final a la plaça Catalunya, des d’on es pot seguir la cursa en pantalla gegant –també per internet–. Els beneficis (hi ha 1.700 dorsals) seran per a fins benèfics: el Club Atletisme Figueres i l’associació de malalts i afectats d’Alzheimer de Figueres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)