Handbol

Handbol

Mussons, única catalana en el mundial d’Alemanya

Handbol. Serà la primera gran competició internacional de la jugadora vallesana, que tot just va debutar amb la selecció espanyola al setembre

Ivet Mussons diputarà a partir d’avui la seva primera gran competició internacional. La jugadora de Sant Quirze del Vallès, actualment a l’Elx, ha entrat en la convocatòria de la selecció espanyola per al mundial d’handbol, que es disputa a Alemanya des d’avui fins al 17 de desembre. Mussons serà l’única catalana de l’equip, i rellevarà l’osonenca Judith Sans, que l’any passat va disputar els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. El seu debut amb la selecció espanyola es va produir tot just en el preeuropeu disputat el setembre passat, i finalment s’ha guanyat una plaça fixa a l’equip gràcies a la bona temporada que està fent en la divisió d’honor femenina. Mussons s’ha revelat com la jugadora més valuosa de l’Elx, amb el qual ja ha marcat 78 gols en deu partits (7,8 per partit), i s’ha situat com a tercera màxima golejadora de la competició. “No és un equip capdavanter, però ha estat una bona tria anar-hi. Fa molts anys que hi treballo, i aquesta convocatòria és el premi a aquest esforç”, explica la jugadora, que afronta el mundial amb moltes “ganes i il·lusió.”

Mussons va debutar amb l’equip espanyol amb tres gols contra Turquia. En el partit següent, contra Lituània, no va jugar cap minut, però va tornar a sortir a la pista en els tres partits del 21è Torneig Internacional d’Espanya, que les jugadores de Carlos Viver van guanyar el cap de setmana passat. La jugadora de Sant Quirze té assumit que difícilment assolirà la titularitat en el mundial, però pensa aprofitar tots els minuts de què disposi: “Espero que en siguin uns quants. No sabia si podria repetir convocatòria, perquè el nivell és elevat, i al final aniré al mundial.”

Mussons explica que l’equip no es marca un objectiu concret a causa de la renovació que hi ha hagut aquesta temporada: “És una selecció nova i haurem d’anar partit a partit. No tenim un objectiu concret perquè no volem crear falses expectatives.” Durant la fase regular lluitaran en el grup A per una de les quatre posicions que donen dret a disputar els vuitens de final. Romania, bronze en l’últim mundial, i França, actual subcampiona olímpica, seran les seleccions més potents del grup. La resta d’equips seran Eslovènia, Angola i Paraguai. L’equip espanyol, que va guanyar el bronze en el mundial del Brasil 2011, debutarà demà contra Angola (20.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)