Atletisme

Atletisme

Fifa torna, Nwetich guanya

Atletisme. El kenyà s’adjudica la 51a edició del cros de Granollers marcada per la reaparició del colomenc després de la suspensió cautelar. Jeptani va imposar-se en categoria femenina

L’atleta kenyà Silas Nwetich va imposar-se ahir en la 51a edició del Cros Internacional de Granollers. Tot i el triomf, però, les mirades a la capital del Vallès Oriental van estar posades durant els 10.000 metres que van recórrer els participants de la categoria masculina en Ilias Fifa. El colomenc, campió d’Europa dels 5000 metres l’any 2016 a Amsterdam, reapareixia després que expiressin els 14 dies de suspensió cautelar per la seva presumpta implicació en una xarxa de dopatge i va acabar en segon lloc. Fifa va ser detingut i posat en llibertat amb càrrecs el 25 d’octubre; sempre ha defensat la seva innocència, però l’Agència Espanyola Antidopatge li va imposar aquesta sanció, que ara ja ha expirat.

Ahir, a Granollers, Fifa i Nwaetich van protagonitzar un duel molt bonic. Els dos van mantenir un pols durant els 10.000 metres de recorregut però un canvi de ritme del kenyà a les acaballes de la cursa va permetre-li imposar-se (31:18) per primera vegada a la prova amb més nivell del calendari català de cros. Fifa (31:32), que no va poder reeditar els triomfs que s’havia apuntat els anys 2012 i 2014, va arribar 14 segons després, mentre que Abdelaziz Merzougui va completar el tercer graó del podi (32.13).

En la categoria femenina, la també kenyana Jocelyne Koima Jeptuani va estrenar-se en el palmarès de la prova. Jeptuani va mantenir un pols duríssim fins als darrers metres amb la catalana Marta Galimany, que partia com una de les favorites al títol. Galimany, que va guanyar la prova vallesana l’any 2014, no va poder mantenir-li el ritme a la kenyana, que va acabar els 8.000 metres de recorregut amb un temps de 29 minuts i 15 segons. La barcelonina Miriam Ortiz (29:59) va completar el podi de la prova femenina d’un Cros Internacional de Granollers que va aplegar 2.500 atletes.