Més esport

El 2018 comença a Palamós

Vela. La 42a Christmas Race obre avui el calendari amb més de sis-cents participants entre els quals hi ha medallistes olímpiques i campiones del món. La regata internacional, fins divendres

Palamós obre avui el calendari del 2018 amb la 42a edició de la Christmas Race de vela, la tradicional regata internacional de classes olímpiques i juvenils de la World Sailing (Federació Internacional de Vela). I ho fa amb més de 600 regatistes de 28 països dels cinc continents. L’Estat espanyol és el que té més embarcacions, 152 de les 350, seguit d’Alemanya i França amb 45 i la Gran Bretanya amb 35. Pel que fa els noms propis, en 470 destaquen els olímpics a Rio Bàrbara Cornudella i Sara López en la seva reaparició i Jordi Xammar amb Nico Rodríguez, que des de l’any passat substitueix Joan Herp. Xammar i Rodríguez defensen el triomf del 2016, com les franceses Casandre Blandin i Retornaz Aloïse en 470 femení i Albert Gelpí en 29er, aquest any amb Carl-Christian Barth. La britànica i campiona del món el 2016 Alinson Young i la bielorussa Tatiana Drozdovskaia també van ser en la darrera cita olímpica i competiran en Làser radial.

La jornada d’ahir va servir per completar les inscripcions i fer els primers entrenaments. Avui, des de les onze, s’espera poder començar a competir en els quatre camps de regata: dins la badia, a Torre Valentina, a la Llosa i el Delta i entre cap Gros i La Fosca. Si el vent, previst del nord i suau, ho permet.

La posició estratègica de la Christmas en el calendari fa que bona part dels equips que no poden navegar al nord i centre d’Europa es desplacin al sud del continent i, aquesta setmana, competeixin a Palamós en un esdeveniment que també suposa un gran benefici per a la Costa Brava en la temporada baixa turística abans de les festes de Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)