Més esport

Ciclisme

La Volta anuncia avui un recorregut per a escaladors

Ciclisme. Les arribades a Vallter 2000 i la Molina estan confirmades i s’ha descartat repetir una contrarellotge per equips o individual

Els organitzadors de la 98a edició de la Volta a Catalunya, que es disputarà del 19 al 25 de març, anunciaran avui oficialment el recorregut de tota la prova, però ja se’n coneixen detalls rellevants per saber quins ciclistes en poden sortir beneficiats. Hi ha confirmades les arribades als ports de Vallter 2000, el segon dia, i a la Molina, segurament l’endemà. A diferència de l’última edició, en què es va experimentar amb una contrarellotge per equips amb sortida i arribada a Banyoles, aquesta vegada no hi haurà cap etapa per a especialistes contra el cronòmetre.

Probablement l’etapa de la qual no se sap cap detall, la del 22 de març, serà de mitja muntanya per compensar les arribades en alt i els esprints que hi pot haver a Calella, el primer dia; a Vielha, el 23 de març, i a Torrefarrera, el 24. Barcelona, l’últim dia, continuarà sent terreny adobat per als més forts de la general per la duresa de les pujades en el circuit de Montjuïc.

Canvis en el reglament

Com totes les altres cites de l’UCI World Tour la modificació més rellevant és la que afecta el nombre de corredors per equip, que passa de 8 a 7, fet que complica el control de la prova per als equips més forts i beneficia les escapades. Amb menys corredors, la Volta podrà convidar 7 equips més, a banda dels 18 equips World Tour. La llista d’equips que ha demanat una de les wild cars és llarguíssima i és una de les qüestions que haurà de tancar l’organització en les pròximes setmanes.

Com en altres proves del World Tour, en la Volta també es controlarà encara més el dopatge mecànic i l’UCI ha promès que inclourà una càmera addicional a les arribades per evitar desqualificacions injustes, com la de Peter Sagan en el Tour.

1a etapa 19 de març
Calella - Calella
2a etapa 20 de març
Sant Cugat del Vallès - Vallter 2000
3a etapa 21 de març
Per definir
4a etapa 22 de març
Sortida (per definir) - La Molina
5a etapa 23 de març
Llívia - Vielha
6a etapa 23 de març
Vielha - Torrefarrera
5a etapa 24 de març
Barcelona - Barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)