Futbol sala

Futbol sala

Una aventura sentimental

Futbol sala. El Barça Lassa i el Catgas Energia se citen avui (19 h, Esport3) al Palau Blaugrana en un derbi català farcit de velles relacions, d’amors de joventut i de retrobaments històrics

El 2018 comença amb un derbi. Un dels més atractius de la història per la quantitat de vinculacions especials, intercanvis de jugadors i antigues relacions entre entrenadors i membres dels dos conjunts catalans. El Barça Lassa, segon classificat i necessitat de punts per mantenir el frec a frec amb l’Inter al capdavant del lideratge –els madrilenys tenen cinc punts de coixí–, rep avui (19 h, Esport3) al Palau Blaugrana el Catgas Energia, 12è classificat. Els colomencs, que van tancar la primera part del curs sense haver complert l’objectiu de ser a la copa d’Espanya, anhelen una sorpresa al Palau per redreçar el rumb. “En un derbi, la situació en la classificació i els pressupostos no valen. Les diferències es neutralitzen i pot passar de tot”, avisa Andreu Plaza, tècnic del Barça.

Precisament, l’entrenador blaugrana és un dels molts noms que se citen avui i que han passat per les dues entitats. El de Plaza per Santa Coloma va ser un passatge efímer però suficient per entrenar el gran referent de l’aleshores Marfil, Óscar Redondo, que avui seurà a la banqueta visitant.

Els retorns més emotius al feu blaugrana, però, seran els d’Ari Santos i Cristian, que van vestir la samarreta del Barça durant sis i nou temporades respectivament. Tots dos representen dos dels pals de paller de l’etapa més fructífera de la secció de l’entitat. “Serà molt emotiu”, explicava Ari Santos, que avui rememorarà velles sensacions del club que li va robar el cor fa uns anys. “Hi ha jugadors que han estat als dos costats, que han vestit les dues samarretes. Això motiva. Serveix per reivindicar-se. A l’Ari i al Cristian segur que el Palau els sabrà reconèixer l’esforç que van fer”, comenta Andreu Plaza. També serà especial, com sempre que s’enfronta amb l’equip de la seva vida, per a Adolfo. El colomenc, fill pròdig, viu la seva segona temporada a can Barça després d’una vida a Santa Coloma. Un amor de joventut d’aquells que mai s’oblidaran.

Infermeria menys plena

Serà més amarga la visita del Catgas al Palau per a Rafa López, que va estar durant sis anys al club colomenc però avui ho veurà des de la graderia. Roger i Esquerdinha, lesionats, i Sedano, sancionat, l’acompanyaran. El porter Miquel Feixas i el tanca Aicardo entren en la convocatòria.

En el capítol de lesions, el cos tècnic del Catgas respira alleujat perquè, per primera vegada en tot l’any, disposa de tota la plantilla. Repetir el full de ruta del partit de la primera volta en què el Barça va guanyar en l’últim sospir és la idea dels colomencs. “Tenim la il·lusió de tornar a competir. Fa molts dies que treballem sobre el joc 3-1 del Barça amb Ferrão i Dyego per minimitzar el mal que ens puguin fer”, analitza Óscar Redondo, que és conscient que el potencial blaugrana pot decidir el duel en qualsevol moment.

Sigui com sigui, els retrobaments amb velles sensacions, amb vells amics, amb relacions passades segur que donen un punt especial al primer derbi del 2018.

LES FRASES DELS ENTRENADORS

En un derbi, la situació en la taula i els pressupostos no valen. Les diferències es neutralitzen
Andreu Plaza
entrenador del Barça
Tenim la il·lusió de tornar a competir com en el partit d’anada, però el seu potencial decideix
óscar Redondo
entrenador del Catgas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)