Ciclisme

Ciclisme

Les cartes catalanes a l’elit

Ciclisme. Soler (Movistar) i De la Cruz (Sky) acaparen les expectatives més ambicioses del pilot del país en el circuit mundial, en què també participaran Pedrero, Prades, Simon i Lozano

La temporada ciclista alçarà el teló dimarts que ve amb el Tour Down Under australià, la primera prova del circuit mundial, i amb la participació d’un dels sis catalans professionals. Hi competirà el vilanoví del Movistar Team, Marc Soler, que afronta la quarta etapa en el conjunt telefònic després d’un reeixit 2017 en el qual va pujar al podi de la Volta Catalunya per darrere de Valverde i Contador, va lluitar l’última etapa de la París-Niça davant de Contador, va acabar vuitè de la general d’un Tour de Suïssa ple de primeres espases i va entrar en sis escapades de la Vuelta Espanya –la seva primera gran volta– i va recollir tots aquests fruits sent convocat per debutar en un mundial amb la selecció espanyola. Per això no és estrany que la principal esperança del ciclisme català actual asseguri que l’objectiu del 2018 sigui “igualar o millorar al 2017 tot i que serà molt complicat” i afegeix que espera “millorar el pla amb aire, els ventalls”. El març podria ser un dels punts àlgids de la temporada, ja que espera estar en forma per repetir les bones actuacions en la París-Niça i la Volta a Catalunya. Finalment, reconeix: “Em fa il·lusió com sempre he dit córrer un Tour de França.” Si els tècnics ho consideren oportú seria un dels gregaris del duo que formaran Nairo Quintana i Mikel Landa.

De la Cruz, Giro i Vuelta

Un altre dels incentius de la nova temporada serà el debut del sabadellenc David de la Cruz amb el totpoderós Sky, que s’estrenarà en la volta al País Valencià i seguirà amb la volta a Andalusia, la París-Niça i possiblement en la Volta abans de centrar-se en el Giro. L’arribada a l’equip britànic confirmen la progressió d’un esportista de 28 anys ambiciós i perseverant. En el seu palmarès hi destaquen les victòries d’etapa a la Vuelta, la París-Niça i la volta al País Basc. A més, ha vestit el mallot de líder de la cursa espanyola i va acabar setè a la general del 2016. A Itàlia està previst que sigui un dels escuders de Chris Froome, sempre que hi pugui participar, i a l’agost espera ser una de les apostes de l’Sky a la Vuelta.

Un altre dels catalans a l’elit, el terrassenc Antonio Pedrero (Movistar) va ser una de les revelacions en la Vuelta 2017 competint al costat dels millors a la muntanya i amb la 51a posició final en la seva estrena en una gran volta. El vallesà havia deixat entreveure mostres de progrés en la Volta a Suïssa i a Burgos. Pedrero reconeix que la bona actuació a la Vuelta li va servir per “reforçar la confiança mental i d’empenta amb vista al futur” i confia a mantenir la progressió, sobretot a la muntanya. Debutarà en la Challenge de Mallorca i li faria molta il·lusió estrenar-se al Giro –“una cursa de la qual tothom en parla molt bé”– i també a la Volta Catalunya.

La nòmina catalana a l’elit es completa amb tres corredors en la categoria continental professional. Jordi Simon i Edu Prades estrenen projectes i David Lozano continua al Team Novo Nordisk. El bagenc Simon, a les files del Burgos-BH, admet que una de les grans il·lusions “seria debutar a la vuelta Espanya”, a part de competir a la Volta, una cursa en la que ja ha participat. “Vull arribar a final de temporada satisfet de la feina feta, poder tenir una continuïtat de calendari i rendir al cent per cent”, afegeix el de Navàs, que debutarà a Mallorca. Mentre que Prades, que vestirà el mallot de l’Euskadi-Murias i també serà a Mallorca abans de córrer a València, admet que l’objectiu és: “Aconseguir victòries per donar més visibilitat a l’Euskadi-Murias perquè mantingui la línia ascendent. He arribat a l’equip per donar experiència, guanyar i ajudar a guanyar. Em fa il·lusió és complir amb les expectatives, que els companys puguin aprendre coses de mi i junts portar ben lluny aquest projecte.”

ELS PROTAGONISTES

L’objectiu del 2018 és igualar o millorar el 2017. Em fa il·lusió com sempre he dit córrer un Tour
Marc Soler
Ciclista català del movistar
La bona actuació a la Vuelta em va permetre reforçar la confiança. El Giro em fa molta il·lusió
Antonio Pedrero
Ciclista català del movistar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)