Tennis

Nadal s’aferra al número 1

Tennis. Segella l’accés als quarts de l’obert d’Austràlia superant el rocós argentí Schwartzman i jugarà contra el croat Marin Cilic. Dimitrov fa fora l’agressiu Kyrgios en un partit d’alt voltatge

Rafa Nadal (1) va cedir el primer set d’aquesta edició i va haver de serrar les dents en un partit en què no va estar gaire inspirat, però se’n va sortir i va segellar l’accés als seus desens quarts de final de l’obert d’Austràlia gràcies a un triomf treballat contra l’incòmode i efervescent argentí Diego Schwartzman (24). El manacorí, que amb el triomf s’assegura continuar de número 1 de l’ATP al final del torneig, va vèncer per quarta vegada (4-0) el quartfinalista de l’obert dels Estats Units per 6-3, 6-7, (4), 6-3 i 6-3 en tres hores i 51 minuts. El croat Marin Cilic (6), que va eliminar l’asturià Pablo Carreño (10), serà el seu pròxim oponent. Nadal domina per 5-1.

El Peque Schwartzman (1m70), ràpid, incisiu i –amb 25 anys– paradigma de la nova generació de tennistes argentins, el va obligar a posar tota la carn a la graella. En el quart set, per exemple, l’argentí va disposar de quatre pilotes de trencament en el segon joc que Nadal va salvar i després va encarrilar definitivament el partit amb un trencament (7/18 per 3/18). Explosiu, el sud-americà, hàbil tant amb el revés com amb la dreta, va fer més cops guanyadors (58 per 46), però també va cometre més errors. Un altre valor afegit per al manacorí és que va guanyar el 61% de punts amb el segon servei tot i estar fluix amb el primer (63).

El duel entre tennistes que han obtingut grans resultats en l’obert dels Estats Units es va decantar cap al costat de Cilic –campió el 2014– i en detriment de l’asturià Carreño, semifinalista el 2017: 6-7 (2), 6-3, 7-6 (0) i 7-6 (2) en tres hores i 27 minuts. Carreño va salvar tres pilotes de set en el primer parcial i va ser molt superior en el tie-break, però va claudicar davant el servei i la dreta poderosa del seu rival.

També es va plantar als quarts el britànic Kyle Edmund, que va desfer la resistència de l’italià Andreas Seppi per 6-7 (4), 7-5, 6-2 i 6-3. Resolutiu, va connectar 63 cops guanyadors i només va cedir una vegada el servei. El seu rival serà el búlgar Grigor Dimitrov (3), que en el darrer i esperat duel de la jornada del quadre masculí no va desil·lusionar la parròquia local i, infal·lible en els tie-breaks, va eliminar l’australià Nick Kyrgios per 7-6 (3), 7-6 (4), 4-6, i 7-6 (4) en tres hores i 26 minuts. De res van servir a l’agressiu australià els 36 aces (16 de Dimitrov) i els 76 cops guanyadors per 64. El búlgar va tenir més clarividència i va acabar desballestant el seu incisiu rival en els punts decisius d’un partit certament espectacular.

Ramos es retira

El mataroní Albert Ramos i el tennista de Conca Pablo Andújar es van retirar en els vuitens de dobles quan el resultat del partit contra la llegenda australiana Lleyton Hewitt i el seu compatriota Sam Groth era d’empat a tres jocs. Va ser llavors quan el català, que ja havia tingut molèsties el dia abans contra Djokovic, va dir prou. En dobles mixtos, Marc López es va acomiadar en la primera eliminatòria fent parella amb la valenciana Arantxa Parra, i Marcel Granollers va reeixir al costat de la ucraïnesa Nadiia Kichenok.

REMUNTADA ÈPICA DE CARLA SUÁREZ

La remuntada de la canària Carla Suárez (a la imatge) contra l’estònia Anett Kontaveit (32) va ser èpica. Ofuscada i aparentment derrotada, perdia per 6-4 i 4-1 amb dos breaks en contra en el segon set. Kontaveit estava pletòrica repartint cops guanyadors a tort i a dret. De fet, el 4-1 del segon acte l’havia consumat en només 16 minuts de recital. Però Suárez, que curiosament va acabar el partit guanyant més percentatge de punts amb el segon servei (64) que no pas amb el primer (60), va ressorgir de les cendres i va capgirar la dinàmica en el segon set i es va imposar en la tercera pilota de partit en el tercer: 4-6, 6-4 i 8-6. Més determinació, el canvi d’altures i més pes en la seva bola van ser clau per generar dubtes a Kontaveit. La canària, que ha accedit per sisena vegada als quarts d’un Grand Slam –la tercera, a Melbourne– jugarà contra la danesa Caroline Wozniacki (2), que va clavar un 6-3 i 6-0 a l’eslovaca Magdalena Rybarikova. Sense fer gens de soroll, també va accedir als quarts la belga de 22 anys Elise Mertens (36a de la WTA). Va derrotar la croata Petra Martic (81a) per 7-6 (5) i 7-5 i s’enfrontarà amb la potent Elina Svitolina (4). La ucraïnesa va barrar el pas a la txeca Denisa Allertova per 6-3 i 6-0.
HOMES. Vuitens de final
(1) Nadal - (24) Schwartzman 6-3, 6-7, 6-3, 6-3
(3) Dimitrov - (17) Kyrgios 7-6, 7-6, 4-6, 7-6
(6) Cilic - Carreño 6-7 6-3, 7-6, 7-6
Edmund -Seppi 6-7, 7-6, 6-2, 6-3
DONES. Vuitens de final
(2) Wozniacki - (19) Rybarikova 6-3, 6-0
(4) Svitolina - Allertova 6-3, 6-0
Suárez - Kontaveit 4-6, 6-4, 8-6
Mertens - Martic 7-6, 7-5

ELS PROTAGONISTES

Rod Laver Arena. 9 del matí
(14) Novak Djokovic - Hyeon Chung
(20) Barbora Strycova - (6) Karol. Pliskova
36
‘aces’
va signar Kyrgios, que també va trencar més cops que Dimitrov (3 per 2) i, en canvi, va perdre.
Crec en el meu joc i sé que puc vèncer qualsevol rival
Marin Cilic
Quan arribes als últims partits d’un Grand Slam, has d’estar content. Kontaveit m’ha exigit al màxim
Carla Suárez
Tinc clar que quan no faig un joc prou agressiu, pateixo per guanyar
Rafa Nadal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)