Més esport

Festa de l’Esport Català

Márquez i Carbonell, dos campions habituals

Festa de l’Esport Català. El pilot cerverí i la nedadora barcelonina van ser distingits millors esportistes catalans del 2017 pel sisè campionat de motociclisme i els èxits en el mundial de natació

El pilot Marc Márquez i la nedadora Ona Carbonell van ser els protagonistes principals en la 21a Festa de l’Esport Català, que es va celebrar ahir al CaixaForum de Barcelona, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport. Dues referències mundials que reflecteixen el nivell de l’esport català. El cerverí i la barcelonina prenen el relleu del piragüista Saúl Craviotto i la nedadora Mireia Belmonte, que indiscutiblement havien estat escollits millors esportistes del 2016 gràcies a les dues medalles que cadascú es va penjar en els Jocs Olímpics de Rio. L’acte va reunir un elenc de personalitats, com el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el president de la UFEC, Gerard Esteva; l’exconseller Raül Romeva; el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i els exfutbolistes Guillermo Amor i Jose Mari Bakero, entre d’altres.

Reincidir en l’èxit com a forma de vida, aquest és l’estil dels dos esportistes. Per a Márquez, 24 anys i sis vegades campió del món –quatre a MotoGP–, va ser la tercera vegada que pujava a la tarima per recollir el premi que l’acredita com a millor esportista català de l’any. Casualment, el 2013 ja l’havia compartit amb Carbonell, i el 2010 va ser distingit com a millor promesa. El 2017 de Carbonell (27anys) també ha estat fructífer: va ser subcampiona del món en solo lliure i bronze en solo tècnic en el mundial de natació i guanyadora de les World Series en la modalitat de solo. En total acumula vint medalles en campionats del món, un fet que la converteix en una de les nedadores catalanes amb més medalles.

També va rebre un premi pels seus extraordinaris mèrits esportius el Club Patí Voltregà, que la temporada passada va afegir la cinquena copa d’Europa a les vitrines, a més de la sisena copa de la Reina. L’acte també va reconèixer dos grans esportistes: Gerard López i Jordi Villacampa. Al primer se l’ha considerat millor entrenador de l’any després de fer pujar el Barça B a segona divisió A; mentre que el segon va rebre el premi Llegendari, que reconeix les figures més rellevants de l’esport català, i en el seu cas també se li va reconèixer la tasca al capdavant del Joventut de Badalona durant disset anys.

En l’apartat de projecció es van distingir dos esportistes que se’ls suposa un horitzó daurat: l’heptatleta Maria Vicente, que el 2017 es va penjar la medalla d’or en el campionat del món juvenil a Nairobi amb tan sols 16 anys; i el jugador vallesà d’handbol del Barça Aleix Gómez, que ja ha debutat amb el primer equip i que va ser inclòs en el set ideal del mundial júnior, en què la selecció espanyola va guanyar la medalla d’or.

El 2017 vaig tenir un dels pitjors inicis: no em sortia res, no disfrutava; l’entorn em va empènyer
Marc Márquez
millor esportista català
És molt difícil mantenir-se tan temps a dalt. Estic en el millor moment físic i psicològic
Ona Carbonell
millor esportista catalana
Al millor esportista
MARC MÁRQUEZ
Motociclisme
A la millor esportista
ONA CARBONELL
Natació Esperit esportiu
ÒSCAR CADIACH
Alpinisme
Llegendari
JORDI VILLACAMPA
Bàsquet
Al millor entrenador
GERARD LÓPEZ
Futbol
Al millor equip
CLUB PATÍ VOLTREGÀ
Hoquei sobre patins
Projecció femenina
MARIA VICENTE
Atletisme
Projecció masculina
ALEIX GÓMEZ
Handbol
Als clubs centenaris
JUNIOR FC CT GIRONA AGRUPACIÓ CICLISTA MONTJUÏC CF CALELLA FC BORGES CT SANT GERVASI CF SANT JUST CF TORELLÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)