Tennis

Cita a cegues: Federer-Chung

Tennis. El geni suís va esbandir Berdych i el coreà de 21 anys va endur-se el duel de sorpreses davant de Sandgren. Es trobaran demà per primera vegada en la semifinal de l’obert d’Austràlia

El geni i la sensació de l’obert d’Austràlia es veuran les cares demà, tal com s’intuïa, en les semifinals en un duel inèdit. El guió preestablert no es va alterar i tant el cinc cops campió Roger Federer (2) com l’efervescent coreà de 21 anys Hyeon Chung (58è de l’ATP) van assumir amb enteresa la condició de favorits. Federer es va desfer per 7-6 (1), 6-3 i 6-4 en dues hores i 14 minuts del txec Tomas Berdych (19), que duia un full de serveis immaculat però que, com li ha passat tota la seva carrera, no va tenir esma davant d’un representant del big four. De fet, duia perfectament encarrilat el primer set amb un contundent 2-5 i no el va saber segellar. Chung, per la seva banda, va frenar la magnífica aventura del nord-americà Tennys Sandgren (97è), que no havia guanyat mai cap partit de Grand Slam: 6-4, 7-6 (5) i 6-3 en dues hores i 28 minuts. Seran les catorzenes semifinals del suís a Melbourne. L’asiàtic afronta la primera cita expectant. L’altra semifinal la juguen avui el croat Marin Cilic (6) i el britànic Kyle Edmund (49è). El balcànic domina per 1-0.

Federer, irreconeixible fins a aquell moment, va reaccionar en el primer acte a partir d’una discussió amb l’àrbitre. El cop de la pèrdua del primer parcial va ser una llosa que va desil·lusionar Berdych, conscient del pecat mortal que acabava de cometre malbaratant un 2-5. El suís no va deixar ni les engrunes en el tie-break (7-1). A més, va apoderar-se del segon set amb un trencament. Solvent, va reiterar el domini amb un break en el tercer joc del tercer acte. Berdych va reaccionar amb un contrabreak però el suís s’hi va regirar en el cinquè joc concretant la queixalada definitiva amb un revés paral·lel marca de la casa.

És evident que tant per a Chung com per a Sandgren el partit de quarts era el més important de les seves carreres. El coreà va arrencar molt ferm i amb un break es va adjudicar el primer set movent amb criteri el nord-americà i amb un gran percentatge de primers serveis. Per contra, Sandgren, amb cara d’esgotat, es veia obligat a jugar sovint amb segons i la pressió de Chung en les restades el tenia crucificat. En el segon acte, però, el nord-americà va ressorgir a pesar de perdre el servei en el primer joc. Va fer mal amb el seu servei obert i va engreixar la seva demolidora dreta –un canó–, sobretot la paral·lela acompanyada d’una pujada intimidatòria a la xarxa, estratègia amb la qual va tancar molts punts amb una volea molt efectiva i alhora poc ortodoxa. Sense ser un bon recuperador des del fons –el seu taló d’Aquil·les, sobretot en el cantó dret–, va posar Chung contra les cordes (3-5). Malgrat una crisi evident de joc, el coreà va serrar les dents, va recuperar el break i en el desempat va saber gestionar millor els nervis. Amb el camí aplanat i, de fet, amb un joc més complet i el do de manar amb el seu preuat revés a dues mans, va confirmar la reserva per a la semifinal.

LA DADA

61
cops guanyadors
va signar ahir Roger Federer, que va aconseguir 15 ‘aces’ durant el partit.

EL PROTAGONISTA

La semifinal no serà gens fàcil. Hyeon és un jugador amb molts recursos i molt semblant a Novak Djokovic
Roger Federer
HOMES. Quarts de final
(2) Federer - (19) Berdych 7-6, 6-3, 6-4
Chung - Sandgren 6-4, 7-6, 6-3
DONES. Quarts de final
(1) Halep - (6) Ka. Pliskova 6-3, 6-2
(21) Kerber - (17) Keys 6-1, 6-2
ORDRE DE JOC. Semifinals Rod Laver Arena. 6 del matí
(1) Simona Halep - (21) Angelique Kerber
A les 9 del matí
(6) Marin Cilic - Kyle Edmund
El primer set és el més complicat dels que he jugat. Estava frustrat i he tingut un problema amb el jutge de cadira, que potser tenia raó

Halep i Kerber es juguen avui una plaça en la final

L’alemanya Angelique Kerber (21), campiona el 2016, i la romanesa Simona Halep (1), número 1 però sense cap Grand Slam en el palmarès, es jugaran una plaça en la final després de derrotar amb solvència les seves respectives rivals –4-4 en els dues directes–. La retrobada plenitud de Kerber després d’un 2017 feixuc li va permetre desballestar la nord-americana Madison Keys per 6-1 i 6-2. Tal com li va succeir l’any passat en la final de l’obert dels EUA, Keys va ser una ombra del que pot arribar a ser. Halep va tenir d’entrada molts problemes contra la txeca Karolina Pliskova quan perdia per 0-3 però va reconduir la situació: 6-3 i 6-2. L’altre duel de semifinals d’avui el jugaven de matinada la belga Elise Mertens (36a de la WTA) i la danesa Caroline Wozniacki (2), vencedora en l’únic precedent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)