Handbol

La consistència i el balanç

Handbol. El Bordils obre la segona volta amb la intenció de mantenir la ratxa al Blanc i Verd contra l’Agustinos (20 h), que des de la primera lesió de Natan Suárez acredita un 1-4

El Bordils presentarà un balanç positiu com a local per primer cop aquest curs al Blanc i Verd, en el seu cinquè curs a plata, si guanya l’Agustinos d’Alacant en el primer partit de la segona volta (20 h). Seria el quart triomf seguit i el cinquè en la lliga, després de tombar dos aspirants a l’ascens directe –Alcobendas (28-22) i Nava (21-20)– i un rival per la permanència –Madrid (23-22)– respecte a la qual els de Sergi Catarain tenen ara un punt de marge. “Aquesta mentalitat la vam aconseguir canviar des de la desfeta de Torrelavega [20-28, 18 de novembre en l’última derrota a casa]. Sí que amb el Ciudad Real [27-25, primer triomf en la jornada 5, 14 d’octubre] vam fer un gran partit, però encara érem una mica fràgils. No tan contundents”, exposava ahir el tècnic, que ho argumentava amb relació al nivell dels equips que han caigut al Blanc i Verd: “Després de la derrota amb Torrelavega, hem mostrat una consistència que necessitarem aquesta segona volta. Un nivell molt alt amb equips que gairebé no podríem ni competir, per pressupost i condicions de treball. I aquest nivell l’hem de demostrar amb tothom.”

La vida

La victòria d’avui fa una setmana enfront el Nava va ser vital per al Bordils. Ho reconeix Cata: “Era molt important emocionalment per encarar amb confiança el partit d’avui. Són dos punts molt màgics perquè iguales els punts de l’any passat, que crec que tothom tenia molt presents: 11 a la primera volta i ens vam salvar. Psicològicament, ens dona una empenta i comencem la segona volta a casa contra un rival que jo crec que serà directe.” I és que l’Agustinos, que va guanyar el primer partit al setembre 22-21, es va convertir en l’equip revelació de plata, liderat per Natan Suárez, també debutant a la categoria i tercer màxim golejador fins que es va lesionar, al novembre. Des de llavors, l’Agustinos només ha guanyat un partit i acredita un 1-4 que, amb un partit pendent, el deixa tres punts per sobre el Bordils. El lateral gironí (1998) es va fracturar el menisc en l’últim partit abans de Nadal, a Zarautz (33-22), i ha de ser intervingut les pròximes setmanes. El dubte? Si el Bordils podrà oferir les prestacions mostrades contra els aspirants a l’ascens: “Jo també he estat tota la setmana pensant-hi. Estem deixant amb pocs gols equips contra els quals ningú ho pot fer. Alcobendas 22 o Nava 20 és inimaginable. I amb Alacant el repte és majúscul: s’acosta als 30 amb massa facilitat. Van perdre 30-29 al camp del Cisne, amb Nava 31-30... Si els deixem per sota els 25 tindrem moltes opcions.”

Evolució

“No els he vist una gran evolució com a equip. Nosaltres l’estem fent com a grup i jugadors, dia a dia, amb el canvi de sistemes i d’accions en funció del tipus de rival que ens trobem. No han patit gaires canvis, tenen una manera de jugar força similar. Van sorprendre les primeres jornades i és veritat que les últimes sis o set els està costant molt”, apuntava Catarain sobre el canvi dels dos equips respecte a la primera jornada de lliga, que va obrir el pitjor inici del Bordils en els cinc anys a la segona categoria estatal: 0-4. “Ho tenim tot molt ben estudiat i mecanitzat, nosaltres. Fins i tot amb automatismes que ens poden funcionar molt bé, i l’únic dubte són els jugadors amb qui puc comptar. És el que em genera més angoixa, el meu equip i no l’Alacant, la veritat”, deia l’entrenador, resignat amb la situació de la plantilla, molt migrada tot el curs i que aquesta setmana gairebé no s’ha entrenat al nivell desitjat.

LA DADA

3
punts
més que el Bordils té l’Agustinos, que no guanya des del 3 de desembre

“Ara sé fins i tot quin peu calça cadascun”

“He guanyat una volta sencera sobretot en coneixement dels jugadors. A molts no els tenia presents i era una tasca molt llarga a fer cada setmana. Ara fins i tot ja sé quin peu calça cadascun”, va sentenciar Sergi Catarain respecte a la tasca d’estudi dels rivals que ha hagut de fer en una categoria nova per a ell com a tècnic, a la primera volta. Per a la segona, amb els rivals directes a casa, espera poder dosificar la plantilla: “Veient-nos amb 0-4, no hem pogut regular els esforços. Aquest excés de minuts segurament no el tindrem i podrem donar mes presència a jugadors de relleu que necessiten més minuts. I volem que participin.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)