La guerra dels murs

Handbol. Derrota del Bordils, que manté el to defensiu que l’ha de dur a la salvació, a la pista d’un ex-Asobal

SINFÍN 22 BORDILS 19

DS AUTO GOMAS SINFÍN:Villamarín, Muñiz, N. Herrero, Amarelle (3), Pla (4), Blázquez (3), Postigo (2), Lastra (1), Ibáñez, Solà (2), J. Herrero (2), Vallés (4), Kasumovic, Carvajal i Valverde (1).HANDBOL BORDILS:González, Mach (4), Reixach, Combis, Palahí (2), Masó, Comas, Vilanova (1), Oliver (2), Moreno (1), Montes (3), Martínez (2), Hospital (3) i Fornés (1).PARCIALS:3-1, 5-1, 6-2, 8-3, 11-5, 11-6; 13-9, 15-11, 18-13, 19-15, 20-16 I 22-19.ÀRBITRES:García Vico i Sanmartín Almazan (Andalusia). Exclusions a N. Herrero, Postigo, Lastra, J. Herrero, Vallés i Valverde del Sinfín, i a Palahí (2) i Vilanova del Bordils.

El Bordils va encaixar la tercera derrota seguida fora de casa, en el tercer desplaçament posterior al seu primer triomf lluny del Blanc i Verd (23-24 a Palma del Río el 25 de novembre). Des de llavors, els de Sergi Catarain han sumat tots els punts disputats a casa –vuit, amb quatre triomfs en quatre partits–, i el més important: han consolidat el seu to defensiu. “És clar que la idea és aquesta, ser contundents i regulars en defensa. Fa tres partits seguits que encaixem 21 gols en contra de mitjana: 20 contra el Nava (21-20), 21 contra l’Agustinos (28-21) i 22 contra el Sinfín (22-19). Mantenim una línia molt bona i aquesta és la base per a la salvació”, va dir el tècnic, que va acabar pendent de l’estat físic de Jairo Montes: “Esperem que es pugui recuperar. Ha tingut un pinçament a l’esquena en la primera meitat i en la segona ha hagut de plegar. Hem de veure com evoluciona durant la setmana per poder tenir el màxim de gent disponible per dissabte.”

Maó a maó

“Ens ha costat molt trobar el ritme del partit, moure la seva defensa. Amb els seus tercers ens ha costat molt i focalitzàvem l’atac per la zona del centre, que és on ells són més forts i molt durs”, va dir Catarain sobre la pírrica producció ofensiva del Bordils, que, estavellat contra el mur d’un equip que el curs passat va baixar de l’Asobal i que aspira a jugar la fase d’ascens per tornar-hi, no va tenir més remei que aixecar-ne un altre, de mur. Els blanc-i-verds perdien 11-6 en el descans, però és que van necessitar quatre minuts i mig per marcar el primer gol, quan ja anaven 3-0, obra de Palahí. El segon i l’últim del 10 del Bordils va ser el 7-2, en el minut 16. I, amb superioritat, Sergi Mach va ser el segon visitant a marcar, 7-3 en el minut 17. Que el central fos el màxim golejador del Bordils, amb quatre, ja diu molt de quin partit es va veure a Santander, amb dos homes del Sinfín (Pla i Vallés), amb quatre gols, també com a màxims realitzadors.

“Ha estat un partit bastant correcte, hem estat molt bé en defensa, amb onze gols encaixats en cada part. Bé en 6-0 i les seves accions més habituals i ajudant la porteria”, reivindicava Catarain, en una jornada en què abans de començar el partit ja sabia que no cauria en llocs de descens per la derrota del Palma del Río, abans-d’ahir. “És dolent perquè no puntuem, però en general és bo perquè hem competit contra un equip molt seriós, aspirant a jugar la fase d’ascens i pujar”, argumentava l’entrenador, que va poder donar minuts a jugadors que n’acostumen a tenir pocs, com és el cas d’Adrià Fornés, a l’extrem dret en la posició de Marc Combis, amb molèsties al psoes.

LES DADES

2
gols
havia signat el Bordils en el minut 16 (7-2), els dos que va fer Arnau Palahí en tot el partit.