Esports de muntanya

Shiffrin s’ageganta

Esquí alpí. La nord-americana, campiona de l’eslàlom a Sotxi, s’estrena amb una exhibició i demostra que ja és una de les grans de tots els temps

Mikaela Shiffrin estava cridada a ser una de les grans estrelles de Pyeongchang i no va decebre ahir a la matinada en el seu primer desafiament, l’eslàlom gegant. L’esquiadora, de 22 anys, va arriscar en una gran segona mànega i va celebrar el seu primer or en els Jocs d’hivern de Pyeongchang, el segon comptant el triomf en l’eslàlom de Sotxi, amb només 18 anys. Aquell dia va somiar, segons va confessar més endavant, que guanyava els cinc ors dels Jocs següents. De moment, ja en té un i s’ha inscrit també en les disciplines més ràpides, en les quals no sol destacar.

Només pel fet d’haver-se apuntat en les cinc proves ja mostra la seva ambició. Mai cap esquiador, de fet, ha guanyat més de tres medalles en uns Jocs.

La nord-americana no va ser ahir la més ràpida en la primera mànega (1:09.20) –segona rere la italiana Manuela Moelgg–, però en la segona va estar més solta en tots els sentits i va poder celebrar un triomf memorable superant la noruega Ragnhild Mowinckel, que va quedar a 39 centèsimes.

El següent repte de la jove esquiadora de Vail és l’eslàlom, la seva prova preferida i on ha fonamentat el seu brutal domini en la copa del món les últimes temporades. Shiffrin ja ha estat tres vegades campiona del món d’eslàlom el 2013, el 2015 i el 2017 i suma 41 victòries en la copa del món en les diferents especialitats.

Amb el triomf d’ahir Shiffrin, nascuda i forjada a les muntanyes de Colorado, ja ha igualat Tad Liety i Andrea Mead com l’esquiadora nord-americana amb més medalles d’or en la història dels Jocs d’hivern. El 2011, amb els 16 anys acabats de fer, no només va debutar en la copa del món, sinó que va conquerir el títol absolut d’eslàlom al seu país, fet que des de llavors hagi estat sotmesa a una gran pressió en considerar-la molts mitjans com la gran esquiadora del futur.

Repartir-se el pastís amb Vonn

El Comitè Olímpic dels Estats Units es frega les mans en vista de la possibilitat que les seves dues reines, Mikaela Shiffrin i Lindsey Vonn, es reparteixin tots els ors en esquí alpí. Vonn, de 33 anys, ha tornat en plena forma i és la favorita en el supergegant i el gegant. En la combinada hi podria haver el desempat entre dues de les millors esquiadores de la història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)