Ciclisme

Jofre Cullell guanya la MTB Challenge

Ciclisme. El corredor del Megamo va ser el millor en la cita del Gironès, en la seva primera cursa BTT del 2018

Jofre Cullell (Megamo UCI Team) i la canadenca Rebecca Beaumont (Marin X Peppermint) van ser els vencedors de la Gironès MTB Challenge, la segona de les tres proves del calendari de Klassmark Bike disputada a la vall del Llémena amb inici i fi a Sant Gregori i 78 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell positiu per camins i corriols que la pluja del dia abans va deixar en perfecte estat per al gaudi de la roda gruixuda. En la prova hi va haver més de 700 participants, incloent-hi la versió Rally amb 40 quilòmetres que van guanyar el nou líder de la general Albert Oller (Sismic) i Arantxa Salvadó (Megabici LIV). Natàlia Cebrià (Surià Bicis) va pujar al primer lloc de la general.

Cullell disputava la seva primera cursa del 2018, després de la temporada de ciclocròs –campió estatal i catorzè del món– i en format marató abans del debut en XCO aquest cap de setmana en la copa catalana internacional de Banyoles, del qual és campió d’Europa júnior. El corredor de Santa Coloma de Farners, en el seu primer any sub-23, va liderar la cursa amb Hugo Drechou (Massi), Ever Alejandro (Olympia Factory) i el belga Kevin Panhuyzen (Habitat MTB), i no va ser fins als darrers instants que, a l’esprint, es va resoldre el duel a tres bandes a favor del Megamo, vencedor amb 3h38:59. Alejandro va cedir en el darrer instant i Ricard Calmet (The Cyclery) el va superar i, d’aquesta manera, la quarta posició li va permetre ser el líder de la MTB Challenge. En la categoria femenina, Jamie Bookwalter (None) va ser segona i Sílvia Roura (Esteve Team), que es manté líder després del seu triomf a les Gavarres en la cita inaugural de Cruïlles al desembre, tercera. Puigcerdà, el 3 de juny, completa les MTB Challenge Series, mentre que Girona, el cap de setmana de l’1 de maig, serà el marc de la segona edició de la Girona MTB Challenge, amb tres etapes des del 29 d’abril.

CALENDARI

El debut en XCO del campió d’Europa és a Banyoles, i Puigcerdà tanca les MTB Challenge