Més esport

Dos campions olímpics, a la copa del món de la Molina

Surf de neu. Pierre Vaultier i Michela Moioli seran els principals referents de la competició, en la qual també participaran el medallista a Pyeongchang Regino Hernández i dos finalistes més

Els campions olímpic Pierre Vaultier i Michela Moioli seran la principal atracció en la prova de la copa del món de cros que es disputarà demà i dissabte a la Molina. La cita arriba tot just una setmana després de la finalització dels Jocs Olímpics de Pyeongchang i és la vuitena del calendari de la copa del món, que lideren tant Vaultier com Moioli.

A més d’aquests dos surfistes, a la Molina també hi haurà el medallista a Pyeongchang Regino Hernández (bronze) i els finalistes Alex Pullin i Chloe Trespeuch, que són segons en la general de la copa del món. També hi seran els tercers classificats, Alessandro Haemmerle i Charlotte Banks, que en els Jocs no van poder accedir a la final.

En total, l’estació de la Cerdanya acollirà 78 competidors (25 dones i 53 homes) de disset països diferents. La categoria masculina tindrà com a principal favorit Pierre Vaultier, que l’any passat ja es va imposar en la mateixa prova de la Molina. El francès és doble campió olímpic –també va guanyar a Sotxi 2014– i el defensor del títol de la copa del món, en què ha aconseguit un total de 32 podis, amb 21 victòries incloses. Lidera la general amb un còmode avantatge respecte de Pullin, que aquesta temporada ha aconseguit tres podis amb dues victòries. Molt més igualada arriba la competició femenina. Michela Moioli, amb set podis i quatre victòries incloses, té poc més de 700 punts d’avantatge respecte de Chloe Trespeuch i intentarà repetir la victòria que ja va aconseguir fa un any a l’estació d’esquí gironina.

Un circuit referent

La competició comença demà amb les proves de qualificació, en les quals es decidirà qui seran els 32 homes i les 16 dones que disputaran la fase final de dissabte. Les eliminatòries de la jornada decisiva, incloent-hi la final, es disputaran en grups de quatre.

La copa del món tindrà lloc al circuit de cros dels Alabaus, a la carretera de Castellar de n’Hug, una zona de referència pel que fa a les competicions de surf de neu que és escenari habitual de la copa del món. Aquí mateix s’hi va disputar el mundial de l’especialitat l’any 2011.

Copa del món masculina
1r Pierre Vaultier (França) 6.120
2n Alex Pullin (Austràlia) 4.376
3r A. Hammerle (Àustria) 3.840
4t Omar Visintin (Itàlia) 2.680
5è Paul Berg (Alemanya) 2.585
Copa del món femenina
1a Michela Moioli (Itàlia) 6.330
2a Chloe Trespeuch (França) 5.600
3a Charlotte Bankes (França) 5.000
4a Nelly Moenne (França) 4.740
5a Lindsey Jacobellis (EUA) 3.780

La Molina celebra el 75è aniversari

La copa del món de cros coincidirà amb la festa de celebració del 75è aniversari de la Molina. El 28 de febrer del 1943 l’estació gironina va posar en funcionament el rudimentari arrossegador de Font Canaleta, el primer remuntador instal·lat a l’Estat espanyol. Després de l’entrega de premis de la copa del món tindran lloc les activitats més festives. A les 16.30 h, Els Amics de les Arts faran un concert a l’aparcament del telecabina Alp 2.500. Tot seguit hi haurà un castell de focs, i la resta de la jornada estarà amenitzada per una sessió del discjòquei Carles Pérez, presentador i locutor del programa El matí i la mare que el va parir, de Ràdio Flaixbac. Per commemorar aquest aniversari també s’ha publicat el llibre La Molina, 75 anys d’un somni, escrit per Oriol Molas i Joan Carles Salmeron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)