Esports de muntanya

Jan Margarit i Laia Andreu guanyen l’Europeu de Guils

Raquetes de neu. Els components de la selecció catalana van ocupar les tres primeres posicions de la categoria masculina i femenina en el campionat disputat a la Cerdanya

Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) i Laia Andreu (UE Vic) van guanyar aquest dissabte el campionat d’Europa de raquetes de neu de la International Snowshow Federation. Aquest europeu es va celebrar a l’estació d’esquí nòrdic de Guils-Fontanera sota l’organització de la Unió Muntanyenca Eramprunyà. Els components de la selecció catalana de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya van ocupar les tres primeres posicions en les dues categories.

La prova va ser ràpida i des de l’inici Jan Margarit i Eduard Hernández (AE Matxacuca) van ser els dominadors, seguits per Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Just Sociats (CN Terrassa) i els integrants de l’equip italià. Hernández va finalitzar en segona posició, i la tercera plaça del podi la va ocupar Joan Freixa. “La cursa s’ha dividit en tres bucles. En l’últim, quan he vist que quedaven només dos o tres quilòmetres, he apujat una mica el ritme per acabar bé la cursa”, va explicar Margarit a la línia de meta.

Laia Andreu va ser la més ràpida entre les dones i va liderar des de l’inici la cursa, amb què va assolir el títol europeu. El subcampionat va ser per a Sílvia Leal (CE Pontsicà) i la tercera plaça del podi la va ocupar Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà).

La prova va tenir un recorregut d’11 quilòmetres, amb un desnivell de 300 metres, combinant trams molt ràpids amb seccions més tècniques. La cursa també era vàlida per al campionat de Catalunya. El títol català va recaure en Jan Margarit i Laia Andreu.

Categoria masculina
1rJan Margarit (AE Mountain)
2n Eduard Hernández (AE Matxacuca)
3r Joan Freixa (AE Mountain)
Categoria femenina
1r Laia Andreu (UE Vic)
2n Sílvia Leal (CE Pontsicà)
3r Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)