Més esport

Pàdel

World Padel Tour

Badalona té al·licients per establir el rècord de públic

Pàdel. L’Estrella Damm Catalunya Màster enceta el circuit World Padel Tour 2018 amb el ferm objectiu d’omplir l’Olímpic amb 6.000 espectadors

L’Estrella Damm Catalunya Màster enceta una nova temporada del circuit mundial World Padel Tour plena d’al·licients i de reptes. El primer és majúscul. Si el públic omple l’Olímpic de Badalona amb 6.000 espectadors establirà un nou rècord d’assistència en aquest esport. L’anterior registre són les 5.900 persones que es van aplegar a Madrid l’any passat durant la disputa del Màster final. Badalona agafa el relleu del RC Polo, que ha estat seu del circuit mundial durant molts anys. Pel que fa al calendari, repetirà Andorra, que va debutar l’any passat. En els Challenger, en què els millors del rànquing no poden participar, el circuit s’aturarà a la localitat maresmenca de Cabrera de Mar. WPT intensifica la seva aposta per la internacionalització amb aturades oficials a Portugal, l’Argentina i Suècia i exhibicions a Londres, Brussel·les i Mèxic. L’interès ascendent que genera el circuit femení s’ha traduït en un major nombre de proves –més que mai– i una tendència a la normalització.

El pàdel català femení té molt a dir. La barcelonina Lucía Sainz i la menorquina Gemma Triay figuren entre les millors del món –3a parella del circuit– i l’any passat ja van trencar el gel guanyant dos títols. La reusenca Ari Sánchez i la madrilenya Marta Ortega –quarta millor parella als 21 anys– també figuren entre les favorites. L’any passat es van endur la prova inaugural a Santander, el primer títol d’una jugadora catalana, que va establir un rècord a més de precocitat. Han fet una gran pretemporada amb un triomf fins i tot contra les germanes bessones aragoneses Sánchez Alayeto en el campionat d’Espanya que es va jugat al RC Polo i en què l’equip català va ser campió. La canària establerta a Catalunya Marta Marrero, tercera en el rànquing, recupera la seva companya habitual, la madrilenya Alejandra Salazar, juntes van arribar al capdamunt del WPT fins que Ale va haver de fer un parèntesi per lesió. Les favorites entren en acció demà. Més enllà de gaudir dels números 1, l’argentí Fernando Belasteguin i Pablo Lima, el quadre masculí té la gran novetat de les noves parelles. Destaca la que configuren el sevillà Paquito Navarro, anterior company de l’argentí Sanyo Gutiérrez, i amb el qual es van consolidar com a segona millor parella, i el mític Juan Martín Díaz, el jugador que va dominar el pàdel mundial al costat de Belasteguin durant una dècada i que sempre té cops amagats. Caldrà veure com encaixa tanta genialitat dins la pista. De moment, ahir van vèncer en setzens Gomes- Moreno per 6-3 i 6-0.

Rivera-Company guanyen

El barceloní Rubén Rivera i el gironí Gerard Company van superar ahir la primera eliminatòria contra Marcos-Díaz per un doble 6-2 i jugaran, precisament, davant de Navarro-Díaz. L’altre català és Toni Bueno, que ahir, amb l’argentí Matías Nicoletti, va perdre contra Mati Díaz i Alejandro Galán.

Categoria master(M/F)
Badalona 20-25 de març
València 2-8 de juliol
Portugal 17-23 de setembre
Buenos Aires 5-11 de novembre
Obert
Alacant (M/F) 2-8 d’abril
Saragossa (M/F) 30 abril-8 de maig
Jaén (M/F) 21-27 de maig
Valladolid (M/F) 18-24 de juny
Bastad (M) 23-29 de juliol
Mijas (M/F) 6-12 d’agost
Andorra (M/F) 20-26 agost
Lugo (M/F) 3-9 de setembre
Granada (M/F) 6-14 d’octubre
Bilbao (M/F) 22-28 d’octubre
Múrcia (M/F) 19-25 de novembre
W Obert (F)
Madrid 24-30 de setembre
Màster final
Madrid 13-16 de desembre
Exhibicions
Londres (28-29 de juny), Brussel·les (13-15 de juliol), Mèxic (30 de nov.-2 des.)
Challengers
Melilla (25 de juny-1 de juliol) , Cabrera (9-15 de juliol), San Javier (1-7 octubre).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)