ESPORTS

HANDBOL

Tocarà remuntada al Palau

Lliga de campions. El Barça Lassa no sap donar continuïtat al seu bon inici (9-13) i acaba cedint a la consistència defensiva d’un Montpeller liderat pel gegant Truchanovicius, autor de 8 gols

montpeller 28 barça lassa 25

MONTPELLER HB:Gérard; Richardson (2), Porte (4), Faustin, Afgour, Truchanovicius (8), Guigou (3, 2p) –set inicial–; Simonet, Kavtinick (4, 2 p.), Bonnefont (3), Soussi (2) i Fàbregas (2).FC BARCELONA LASSA:Gonzalo Pérez; Tomás, Mem (3), Entrerríos (1), Sorhaindo (1), N’Guessan (7), Rivera (2, 1 p.) –set inicial–; Viran, Pálmarsson (2), Syprzak (5), Borges, Dolenec, Ariño i Aleix Gómez (4).PARCIALS:2-1, 3-5, 6-8, 8-11, 10-13, 13-13; 15-13, 18-17, 20-18, 23-20, 25-23 i 28-25.ÀRBITRES:Nikolov i Nachevski. Exclusions: Faustin (12’) i Afgour (34’), per part del Montpeller; i Entrerríos (10’), Sorhaindo (14’) i Viran (29’)..PÚBLIC:Uns 2.900 espectadors al René Bougnol.

El FC Barcelona Lassa va perdre el primer assalt contra el Montpeller i haurà de remuntar tres gols dissabte vinent al Palau Blaugrana si vol continuar viu en la lliga de campions. L’equip català va marcar el ritme de joc en la primera meitat i només la pèrdua d’efectivitat en el tram final va permetre que el conjunt occità reaccionés i signés les taules en el descans. En el segon període, el Montpeller va guanyar consistència defensiva i l’aparició del gegant lituà Jonas Truchanovicius (2,03 m), autor de vuit gols i escollit el millor jugador del partit, va acabar de decantar el duel del bàndol local.

Després d’uns minuts inicials de tempteig, el Barça va agafar embranzida amb un Timothey N’Guessan desencadenat. El lateral francès va jugar els seus millors minuts des que és a l’equip blaugrana i amb una única errada inicial, va enllaçar sis canonades que van desarmar el 5-1 defensiu dels occitans, amb Jean Loup Faustin com a jugador més avançat. La primera línia blaugrana també trobava bones connexions amb el pivot, on Kamil Syprzak va burxar en la ferida per obrir una màxima diferència de quatre gols (8-12). Patrice Caneyer va canviar el sistema defensiu –va passar del 5-1 al 6-0– i a partir d’aquí es va iniciar el camí de la remuntada del Montpeller. El Barça va perdre efectivitat, l’entrada del futur blaugrana Ludovic Fàbregas donava consistència a la rereguarda local –va deixar la seva targeta de presentació a N’Guessan– i Vincent Gerard començava a fer-se gran a la porteria. Valentin Porte i Michael Guigou deixaven mostres de la seva qualitat des dels extrems i dues accions de Vid Kavticnik, un llançament llunyà i un penal, van tancar el primer acte amb empat a 13. El Barça va estar-se més de sis minuts sense anotar, va encaixar un parcial de 4-0 i a sobre perdia Viran Morros per als primers instants de la segona meitat.

Ja en el segon temps, el Montpeller continuava embalat i prenia la iniciativa gràcies a una canonada marca de la casa de Truchanovicius i a un contraatac de Soussi (15-13). Aleix Gómez, molt lluitador des de l’extrem, va aturar la llarga sequera blaugrana i Dika Mem restablia momentàniament l’equilibri. L’equip occità, però, marcava la pauta i tres gols consecutius de Baptiste Bonnefond obrien una bretxa de 3 gols (21-18). Des de la segona línia, Syprzak i Aleix Gómez aturaven el cop i donaven aire a l’equip, però no podien capgirar la dinàmica de joc. Truchanovicius, molt inspirant, continuava castigant la porteria defensada per Gonzalo i donava ales al públic que omplia el petit pavelló René Bougnol. A l’altre bàndol, N’Guessan, gairebé infal·lible en la primera meitat, va estar molt més ben defensat en la segona, amb Fàbregas com a principal baluard, i només va poder signar una diana més en el tram final. Precisament, el pivot de Banyuls de la Marenda va marcar el definitiu 28-25 amb què es va tancar el primer assalt entre occitans i catalans. El segon serà dissabte vinent a Barcelona.

Resultat idèntic

El Barça ja va perdre contra el Montpeller amb aquest mateix resultat (28-25) en els vuitens de final de la temporada 2006-2007. Aleshores l’equip dirigit per Xesco Espar va ser capaç de capgirar l’eliminatòria amb una clara victòria (29-23) en la tornada al Palau Blaugrana. Dissabte vinent (18.30 h) tocarà remuntada.

LES REACCIONS

Era un dia per fer més del que hem fet a la pista i per això estic enfadat. Teníem el partit controlat i de cop i volta hem perdut el nord
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL BARÇA LASSA

LA XIFRA

3
Gols.
El Barça haurà d’apel·lar a la màgia del Palau per remuntar els tres gols de desavantatge
Confio que es podrà aixecar, però estem al límit. Necessitem el Palau, però nosaltres hem de fer més
Hem jugat vint minuts a un nivell molt alt, però hem permès que tornessin al partit
Gonzalo Pérez de Vargas
PORTER DEL BARÇA LASSA

El Skjern sorprèn el Veszprém

En l’altre partit de la jornada d’ahir el Skjern danès va sorprendre el Veszprém hongarès, un habitual en les últimes edicions de la final a quatre de Colònia, i va vèncer per un contundent 32-25. De fet, el duel de Montpeller és el que s’ha resolt amb un resultat més ajustat (28-25), ja que els altres partits corresponents a l’anada dels vuitens de final disputats dissabte havien acabat amb marcadors molt més contundents: Meshkov Brest-Nantes (24-32); Kristianstad-Flensburg (22-26); Kielce-Rhein Neckar (41-17); i Pick Szeged-Kiel, de dijous (22-29).