Ciclisme

La quarta Empordà BTT Extrem, íntegra a les Gavarres

Ciclisme. Es fa els dies 21 i 22 d’abril amb més de 150 km en dues etapes en línia i una CRI

Mont-ras i Vulpellac seran els dies 21 i 22 d’abril el centre neuràlgic de l’Empordà BTT Extrem, la quarta edició de la qual transcorrerà de manera íntegra per les Gavarres. La cita com en les anteriors edicions inclou tres etapes. Una d’aquestes és una contrarellotge individual dissabte a la tarda, en l’ordre de sortida invers a la classificació de la primera etapa. En aquest cas la prova cronometrada serà circular, amb sortida i arribada al mateix punt.

La primera etapa té 49 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 1.580 m, que passa per la zona est de les Gavarres per un terreny sec i ràpid i sense gaires pujades i multitud de corriols enllaçats l’un amb l’altre que no presenten dificultat tècnica. Santa Coloma de Fitor, Sant Mateu de Vall-llobrega, la Cavorca, l’ermita de Santa Llúcia d’Arboç, Sant Pol, Puig Vidal i puig d’en Ribot com a punt més alt (310 m) són els llocs per on transcorre aquesta etapa inicial amb inici i final a Mont-ras, com la CRI de la tarda amb 8 km i 250 m de desnivell pels corriols de la zona, amb trams de pedres i altres de ràpids i revirats enmig del bosc. La tercera, diumenge, és en format marató i té 80 km i 2.430 m amb sortida i arribada a Vulpellac. Passa per la part oest del massís de les Gavarres, amb un terreny més humit i amb una vegetació més densa. La cursa s’acostarà molt a Girona i el punt més alt de l’etapa serà el santuari de la Mare de Déu dels Àngels (485 m). L’organització també ofereix la possibilitat d’inscriure’s, només, a la primera o a la tercera etapa.

Pel que fa als noms propis de l’Empordà BTT Extrem, destaca la presència de l’hondureny Milton Ramos, vencedor de l’IronBike. Joan Llordella, vencedor de les dues primeres edicions de la cursa, serà un dels altres favorits a la victòria, que fa un any va ser per a Anna Villar i Julen Zubero, que va superar Ismael Ventura (avaria) en el darrer instant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)