Ciclisme

La Volcat, per a Ferreira i Sosna

BTT. Cinquè triomf per al portuguès i primer de la lituana en la cita disputada a Igualada, que es consolida amb més de mil corredors

Tiago Ferreira (DMT) va aconseguir ahir el seu cinquè triomf en la Volcat BTT, la tretzena edició de la qual va consolidar-se amb més de mil participants de 24 països en tres etapes amb inici i final a Igualada. La lituana Katazina Sosna (Team Torpado Sudtirol) va inscriure el seu nom en el palmarès de la cursa per etapes més antiga de l’Estat per primer cop, amb victòria en cadascuna de les etapes i seguida de Clàudia Galicia (Megamo Factory Racing) i Naima Madlen (DMT), segona i tercera ahir i tercera i segona en la general i els dos primers dies. Entre els 10 primers de la general, hi ha corredors de set països, el millor català dels quals va ser Guillem Muñoz (Blue Motors), que ahir va entrar amb el mateix temps que Ever Alejandro Gómez (Olympia), a qui duia només 9 segons.

Amb el campió del món de marató controlant la cursa i un ampli marge en la general, el seu company d’equip Hans Becking (DMT Racing) i Ilias Periklis (Giant Polimedical) van distanciar-se del grup capdavanter en un tram d’exigència tècnica i es van disputar el triomf en l’esprint, en benefici de Becking. El sub-23 Vlad Dascalu (Brujula Bike Racing Team) també va atacar, moments abans de l’arribada, i va completar el podi de la tercera etapa i es va endur la general de la categoria sub-23. En les altres, els vencedors van ser Pablo Egeda (Massi) i Corina Mesplet en màster 30, Alberto Bancora i Chiara Mandelli en 40, Pere Joan Roig en 50 i Chloé Passelande en sub-23 femení. Amadeo Ferrer (CC Altea) i Olga Echenique (TBelles Cannondal Gaes) van guanyar la categoria Open, i per equips, el millor va ser el Torpado Sudtirol.

Un cop acabada la tercera etapa, es va fer la cursa eliminator, amb victòries per al vencedor del 2017 i dissetè en la classificació general Josep Betalú (Doctor Bike) i per a Katazina Sosna.